09.11.2011. / 17:26

Autor: Nacional.hr

Beogradski studenti upali u rektorat

"Ovo je tek početak borbe, jer doć će do komercijalizacije kad će školovanje biti moguće samo za određeni broj ljudi"

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaOko 150 studenata Filozofskog fakulteta u Beogradu upalo je oko 13 sati u rektorat, a jedan student udario je dužnosnika fakulteta, izvještava B92.

Iako je bilo najavljeno da će im se rektor pridružiti na prosvjedu ispred fakulteta, on se nije pojavio, nakon čega su ga studenti odlučili potražiti u rektoratu. Okupljanje studenta bilo je održano na platou ispred fakulteta gdje su ponovili svoje zahtjeve. Uprava fakulteta je već ranije plenum studenata proglasila nelegitimnim i odbila pregovore s predstavnicima sveučilištaraca.

Studenti su pozvali na neodustajanje od upisa više godine studija sa 48 bodova, cijenu školarina ne veću od tri minimalne mjesečne plaće i uvođenja većeg broja apsolventskih rokova. Tvrde kako je blokada jedini način ostvarivanja njihovih zahtjeva.

"Ovo je tek početak borbe, jer doći će do komercijalizacije kad će školovanje biti moguće samo za određeni broj ljudi. Mi na probleme ne možemo ukazati time što ćemo ići u karnevalske šetnje ili igrati nogomet ispred ministarstva. To njih apsolutno ne zanima, tako da smo jednostavno blokirali instituciju koja doslovce pljačka", izjavili su studenti.

Dekanica fakulteta Vesna Dimitrijević nada se skorom prekidu blokade i normalnom nastavku rada. "Situacija nije lako rješiva, čim ovo traje ovako dugo. Nema drugog načina nego biti strpljiv, institucija mora biti institucija. Rješavanje problema mora biti nenasilno", rekla je dekanica.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

registracija
9/3/10

nostradurus, 09.11.11. 22:33

A da bacite malo oko na izvor problema -novac kao dug. Ako u opticaju imate samo kredite, normalno je da nema novaca za društvene potrebe.
sites.google.com/site/financijskisustav/razdvajanje-stvaranja-i-posudivanja-novca


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika