09.11.2011. / 16:55

Autor: Totalsport

Đoković pobjedio Dodiga

Bio je to treći međusobni ogled dvojice tenisača i treća Đokovićeva pobjeda

Ivan DodigIvan DodigNiti trenutka nije Novak Đoković dao naslutiti da ima problema s ramenom tijekom dvoboja drugog kola pariškog ATP turnira iz kategorije Masters 1000, u kojem je pobijedio Ivana Dodiga 6-4, 6-3.

Po break u svakom setu bio je najboljem tenisaču današnjice dovoljan u njegovu ovogodišnjem debiju pred pariškom publikom, kojim je izborio nastup u trećem kolu, gdje će se susresti sa sunarodnjakom Viktorom Troickim.

U prvom je setu hrvatskog predstavnika breaknuo u posljednjemu, desetom gemu, a u drugom je ponovio istu stvar u šestom gemu. Iskoristio je probleme koje je 26-godišnji Međugorac imao s tenisicama, koje je dvaput mijenjao.

Đoković je dominirao dvobojem. Prijetio je stalno Dodigovu servisu, dok je svoj držao suvereno. Imao je ogromnu prednost u winnerima (26-11), dok su po neprisiljenim pogreškama bili izjendačeni (22-22). Iskoristio je Srbin dvije od pet break-prilika. Dodig nije imao niti jednu.

Bio je to treći međusobni ogled dvojice tenisača i treća Đokovićeva pobjeda. Ove su godine igrali u drugom kolu Australian Opena i Đoković je slavio u četiri seta. Dodig je bio jedini tenisač na prvom Grand Slam turniru koji je kasnijem pobjedniku oduzeo set.

ATP Pariz, 2. kolo:

Đoković (1) - Dodig 6-4, 6-3

Vezane vijesti

ATP Hertogenbosch: Pobjeda karijere Mate Pavića

ATP Hertogenbosch: Pobjeda karijere Mate Pavića

Mladi hrvatski tenisač Mate Pavić u svom je drugom nastupu u glavnom ždrijebu jednog ATP turnira, na travnatoj podlozi u nizozemskom Hertogensboschu,… Više

Komentari

registracija
9/11/11

Drilac, 09.11.11. 17:00

Ne mogu se načudit!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika