09.11.2011. / 17:41

Autor: Hina

'HSS uvijek uz one koji su slabi, a protiv onih koji misle da je sve njihovo'

Na današnjem predstavljanju HSS-ova izbornog programa "Pravedan razvoj 5 +", prvi put u chatu uživo na internetskim stranicama HSS-a, predsjednik stranke Josip Friščić je rekao da bez HSS-ova doprinosa u vlasti u prošle četiri godine ne bi bilo više tisuća programa regionalnog razvoja šumarstva i vodnog gospodarstva, ni oko 200.000 obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava i dobrih rezultata u turizmu.

Josip FriščićJosip FriščićNa današnjem predstavljanju HSS-ova izbornog programa "Pravedan razvoj 5 +", prvi put u chatu uživo na internetskim stranicama HSS-a, predsjednik stranke Josip Friščić je rekao da bez HSS-ova doprinosa u vlasti u prošle četiri godine ne bi bilo više tisuća programa regionalnog razvoja šumarstva i vodnog gospodarstva, ni oko 200.000 obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava i dobrih rezultata u turizmu.

Božidar Pankretić, potpredsjednik HSS i vlade te prvi na listi za VII. izbornu jedinicu, odgovarajući na upite s chata, najavio je da će se zauzimati za razvoj sela i obnovljivih izvora energije te izdvojio programe za učinkovitije iskorištavanje šumske biomase i vjetra te projekte za proizvodnju struje u pogonima bioplina na farmama.

Na novinarsko pitanje "smatra li izdajom HDZ-ov potez da predizborno koalira sa Željkom Kerumom, iako im je HSS četiri godine držao stranu u obnašanju vlasti", Friščić je rekao da to ne smatra izdajom, no dodao je: "Vidimo kako 'dobro' funkcioniraju HDZ i Kerum u Splitu. Daj Bože, da se to promijeni.“

Predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor pri potpisivanju sporazuma sa Željkom Kerumom rekla je da je HDZ otvoren za suradnju sa svima koji „misle hrvatski“, a novinari su s tim u vezi pitali Friščića znači li to da HSS ne misli hrvatski.

"Kako HSS misli, poznato je u 107 godina djelovanja stranke, a mi smo u koaliciji s HDZ-om provodili svoj program, a ne samo držali stranu HDZ-u. Bez HSS-a ne bi bilo više tisuća programa regionalnog razvoja. Neće nas Bruxelles pratiti da bi se razvijao Zagreb, nego da se stvore uvjeti za ravnomjeran razvoj. To je bilo naše programsko polazište za koaliranje s HDZom, što smo uspješno branili cijelo vrijeme mandata", kazao je Friščić.

O svojim koalicijskim partnerima Zelenom strankom i Strankom penzionera Friščić je rekao da one nemaju snagu same izići na političku scenu. To je koaliranje u skladu s HSS-ovim geslom da će biti uz one koji su slabi, kojima treba pomagati, a protiv onih koji misle da je sve njihovo, da sve mogu prisvojiti i da sve pripada samo njima.

Zamoljen da komentira učlanjenje 12-godišnje djevojčice u HSS-ovu organizaciju u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, Friščić je rekao da se po statutu u stranku učlanjuju samo punoljetni građani te da ne zna „zašto su to učinili“. HSS "sigurno ne oskudijeva članstvom da mu treba član više, jer za ovo vrijeme djelovanja koalicije brojka od 32.0000 članova porasla je na više od 52.000".

Na upit osuđuje li to učlanjenje te hoće li itko biti kažnjen, Friščić je kazao da to nije statutarno i da takav prijedlog s terena ne bi ni bio verificiran u središnjoj evidenciji, pa će „ti dečki biti 'pošpotani' jer njihov postupak utječe na cijelu organizaciju“.

Vezane vijesti

Sanader nikad nije tražio da razgovaramo o INA-i i MOL-u

Sanader nikad nije tražio da razgovaramo o INA-i i MOL-u

Josip Friščić, bivši potpredsjednik Hrvatskog sabora i bivši čelnik Hrvatske seljačke stranke (HSS-a), HDZ-ovog koalicijskog partnera u bivšoj Vladi,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika