10.11.2011. / 09:43

Autor: Hina , Nacional.hr

Nove pucnjave i novi ranjeni na Kosovu

Glasnogovornik policije Kosova za regiju Mitrovice Besim Hoti rekao je novinarima da su u naselju Brđani iz vatrenog oružja ranjena dva mladića i jedan kosovski policajac, svi srpske nacionalnosti

ArhivaArhivaTri kosovska Srbina su ranjena, od kojih dva teško, u pucnjavi do koje je u srijedu navečer došlo na sjeveru Mitrovice, izvijestili su elektronski mediji na Kosovu.

Dvojica ranjenih odmah su podvrgnuta operativnom zahvatu u zdravstvenom centru na sjeveru Mitrovice. Treća žrtva napada zadobila je lakše ozlijede. Jedan od ranjenih je pripadnik kosovske policije.

Napad se dogodio u naselju Brđani na sjeveru Mitrovice, koje je mješovitog nacionalnog sastava.

Glasnogovornik policije Kosova za regiju Mitrovice Besim Hoti rekao je novinarima da su u naselju Brđani iz vatrenog oružja ranjena dva mladića i jedan kosovski policajac, svi srpske nacionalnosti. Oni su ranjeni u pucnjavi do koje je došlo kada je policija intervenirala u tučnjavi Srba i Albanaca, dodao je.

"Liječnici su nam rekli da su dvojica od njih u ozbiljnom stanju", rekao je Hoti. Policija je blokirala dio grada u kojem se dogodilo incident.

Na sjeveru Mitrovice, kao uostalom i na cijelom sjeveru Kosova već mjesecima vlada napetost, otkada je albanska policija pokušala preuzeti nadzor nad dva granična prijelaza na sjeveru Kosova gdje živi srpska većina.

Vlada Kosova najoštrije je osudila incident koji se dogodio u sjevernom djelu Mitrovice, te pozvala nadležna tijela da poduzmu sve mjere kako bi počinitelji tog teškog djela bili privedeni pravdi i dobili zasluženu kaznu.

Kosovska vlada pozvala je sve građane na mir, umjerenost i suzdržavanje od nasilja.

Ministar za Kosovo u vladi Srbije Goran Bogdanović, izjavio je kasno u srijedu kako je zatražio od pripadnika Europske misije EULEX-a da preuzmu istragu o napadu na trojicu Srba u naselju Brđani u sjevernom dijelu Mitrovice, i čim prije rasvjetle motive te pronađu i kazne počinitelje toga, kako je rekao, terorističkog čina.

Bogdanović je izjavio za Tanjug kako je od velike važnosti da istraga bude učinkovita i da krivci budu uhićeni, jer je "ranjavanje trojice Srba podiglo i onako velike višemjesečne napetosti kod srpske zajednice na sjeveru Kosova".

"Napad pokazuje da albanski ekstremisti koriste svaku priliku za nasilje nad Srbima a višegodišnje nekažnjavanje i neotkrivanje počinitelja zločina, dovelo je do toga da oni sve otvorenije i češće posežu za nasiljem", rekao je Bogdanović.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika