10.11.2011. / 12:30

Autor: Nacional.hr

'Izrael bi mogao napasti Iran'

Daily Mail se poziva na neimenovani izvor iz britanske vlade koji tvrdi kako će Izrael zračne napade izvesti 'prije ili kasnije'

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaBritanski mediji pišu kako bi Izrael za nekoliko mjeseci mogao napasti Iran zbog razvoja iranskog nuklearnog programa koji ima i vojnu namjenu.

Nagađa se kako će akciju logistički podržati i SAD. Daily Mail se poziva na neimenovani izvor iz britanske vlade koji tvrdi kako će Izrael zračne napade izvesti 'prije ili kasnije'. "Očekujemo kako bi se to moglo dogoditi do Božića ili početkom 2012. godine", izjavio je izvor iz britanskog Ministarstva vanjskih poslova.

Pretpostavlja se kako će Barack Obama poduprijeti Izrael kako bi si osigurao glasova na predsjedničkim izborima koji će se održati sljedeće godine. Guardian je već pisao kako se u britanskom Ministarstvu obrane već rade planovi za zajedničku vojnu misiju u Iranu. Velika Britanija službeno odbacuje mogućnost izravnog uključivanja u napad na Iran.

Vezane vijesti

Uživajte u sekundu dužem vikendu

Uživajte u sekundu dužem vikendu

Svijet će dobiti zasluženi produženi vikend no nemojte raditi velike planove jer će odmor trajati samo sekundu duže. Takozvana "prijestupna sekunda"… Više

Komentari

registracija
9/3/10

nostradurus, 10.11.11. 18:27

Tada bi bilo u redu da NATO zroka Izrael? Iran nije nikome objavio rat, kao ni Gadafi.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika