10.11.2011. / 12:34

Autor: Hina , Nacional.hr

Kina pogubila dužnosnicu zbog korupcije

Luo Yaping (50) bila je na čelu ureda za zemljišne poslove u Fushunu na sjeveroistoku Kine, što nije posebno visoki položaj, ali ga je svejedno uspjela iskoristiti kako bi iz njega izvukla osobnu korist

ArhivaArhivaJedna kineska dužnosnica je pogubljena zbog stjecanja 145 milijuna juana (23 milijuna američkih dolara) od mita i nezakonitog bogaćenja, pišu u četvrtak kineski mediji.

Luo Yaping (50) bila je na čelu ureda za zemljišne poslove u Fushunu na sjeveroistoku Kine, što nije posebno visoki položaj, ali ga je svejedno uspjela iskoristiti kako bi iz njega izvukla osobnu korist.

Njezine malverzacije bile su vezane za razvoj zemljišta, otkup i kompenzaciju, piše China News Service. Luo je stekla 22 zemljišna posjeda u Fushunu, gradu u kojemu su zatvaranje rudnika i tvornica izazvali prosvjede proteklih godina. Luo je pogubljena u srijedu.

Čelnik antikorupcijske agencije vladajuće Komunističke partije izjavio je da je zločin koji je Luo počinila uključivao "najnižeg dužnosnika, najveći iznos, i najgora sredstva", prenosi China News Service.

Kineski čelnici pokušavaju ukrotiti grozničavi rast cijena zemljišta i nezadovoljstvo zbog ilegalnog dolaska u posjed zemljišta, a to što je Luo radila ilustrira probleme koji su nastali kada su dužnosnici dobili velike ovlasti oko zemljišnih transakcija.

Vezane vijesti

Kineski apel Europi

Kineski apel Europi

Zemlje eurozone koje su zaglibile u dužničku krizu "moraju još više imati na umu da su na istom brodu", ocijenila je u subotu agencija Xinhua, uoči… Više

Komentari

registracija
16/9/11

Brkoni, 10.11.11. 13:11

Da im poklonimo ADZ?


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika