10.11.2011. / 13:36

Autor: Kristina Gaćarić

Premijera predstave

'Ispod sklopljenih očiju'

Laura Aris Alvarez je španjolska plesačica, koreografkinja i pedagoginja. Plesala je u Lanònima Imperial Dance Company s kojom je 1997. boravila u Zagrebu s predstavom "Prepoznavanje krajolika"

Laura Aris Alvarez Laura Aris Alvarez Zagrebački plesni ansambl 29. studenog na sceni "Gorgona" Muzeja suvremene umjetnosti održat će premijeru predstave "Ispod sklopljenih očiju" u koreografiji Laure Aris Alvarez u kojoj plešu Sara Barbieri, Petra Chelfi, Elvis Hodžić, Zrinka Lukčec, Aleksandra Mišić, Martina Nevistić, Ognjen Vučinić. Početna točka istraživanja koreografkinje i plesača Ansambla na novom projektu, sadržana je u pojmu želja i tenzija koje iz njih proizlaze.

Laura Aris Alvarez, o temi predstave rekla je: "Želje potvrđuju život, užitke, samo ispunjenje i slobodu ali također uzrokuju frustracije, poricanje, strah ili razočaranje. Društvo današnjice u disonanci je s prirodom, zarobljeno je u poznatoj udobnosti nadziranog okruženja, i prati postavljena civilizacijska pravila. Jesmo li spremni uroniti u nepoznato? Možda smo civilizirani, ali naše potrebe možda i nisu."

Laura Aris Alvarez je španjolska plesačica, koreografkinja i pedagoginja. Plesala je u Lanònima Imperial Dance Company s kojom je 1997. boravila u Zagrebu s predstavom "Prepoznavanje krajolika". Osim bogatog plesačkog iskustva, svoje koreografsko umijeće Laura je pokazala kroz nekoliko samostalnih projekata "Surprised By Joy", El Barco Taller Nacional de Danza, Costa Rica, "El Buit", Centro de las Artes de San Luis Potosí, Mexico.

Reprizne izvedbe održat će se 30.studenog i 1.prosinca.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika