10.11.2011. / 14:08

Autor: Totalsport

Šimunić: Ne razmišljamo o osveti Hiddinku

Za hrvatski je nogomet iznimno važno da se ponovno plasiramo na veliko natjecanje - rekao je Šimunić

Josip Šimunić Josip Šimunić Za nizozemski je Goal.com Josip Šimunić (33) progovorio o izgledima hrvatske nogometne reprezentacije u dvobojima protiv Turske u dodatnim kvalifikacijama za Euro 2012. godine.

Nizozemcima je, dakako, zanimljivo što na turskoj klupi sjedi njihov stručnjak Guus Hiddink koji je na Svjetskom prvenstvu 2006. s Australijom odigrao 2-2 protiv Hrvatske i ostavio našu reprezentaciju bez drugog kruga.

- Utakmice protiv Turske nemaju nikakve veze s osvetom Hiddinku. Radi se o važnim dvobojima, a naš jedini cilj je plasman na Europsko prvenstvo. Učinit ćemo sve da to i ostvarimo. Za hrvatski je nogomet iznimno važno da se ponovno plasiramo na veliko natjecanje - rekao je Šimunić.

Spomenuta utakmica protiv Australije u Stuttgartu ušla je u anale i zbog toga što je Šimunić isključen tek nakon trećeg žutog kartona, zahvaljujući propustu suca Grahama Polla.

- Najgore sjećanje s te utakmice mi je to da smo se propustili plasirati u drugi krug - prisjeća se danas Šimunić koji je prošli tjedan gostovao s Dinamom u Amsterdamu.

Ajax je u 4. kolu skupine D Lige prvaka deklasirao Zagrepčane s 4-0.

- Rezultat je bio razočaranje, ali bilo je veliko iskustvo igrati u Amsterdamu. Ajax ima sjajnu momčad i igra odličan nogomet. Mislim da smo puno naučili u toj utakmici. Moramo igrati kao Ajax, to je nogomet - kazao je Šimunić za nizozemski portal.

Vezane vijesti

Turska će odgovoriti na svaku sirijsku povredu granice

Turska će odgovoriti na svaku sirijsku povredu granice

Turski premijer Recep Tayyip Erdogan upozorio je u utorak da će njegova zemlja uzvratiti svaki put kada Sirija povrijedi njezinu granicu, pošto je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika