10.11.2011. / 14:18

Autor: Totalsport

ATP Pariz: Berdych riješio posljednju dvojbu

Sada su poznati svi sudionici završnog Mastersa u Londonu: Novak Đoković, Rafael Nadal, koji je upitan zbog ozljede, Andy Murray, Roger Federer, David Ferrer, Tomaš Berdych, Jo-Wilfried Tsonga i Mardy Fish

Tomaš Berdych Tomaš Berdych Češki tenisač Tomaš Berdych je pobjedom protiv Srbina Janka Tipsarevića kompletirao postavu najboljih osam tenisača ove sezone koji će se međusobno obračunati u Londonu krajem mjeseca na završnom Mastersu.

Berdych je sa 7-5 i 6-4 bio bolji od Tipsarevića u 2. kolu ATP turnira u pariškom Bercyju. Riječ je o posljednjem turniru sezone iz Masters serije 1000. Berdych je pobjedom sam sebe pogurao prema Mastersu, jer mu je i prije turnira dovoljno bilo četvrtfinale da ga i matematički osigura, ali je isto tako pomogao i Jo-Wilfriedu Tsongi, te Mardyju Fishu s obzirom da je eliminirao jedinog preostalog konkurenta za jedno od preostala tri otvorena mjesta uoči turnira.

Početak nije bio obećavajući za Berdycha koji se nakon nešto više od 20 minuta igre našao u zaostatku od 5-2, uz dvostruki break prednosti za srbijanskog tenisača. Međutim, nakon toga Čeh niže pet gemova zaredom i osvajao prvi set rezultatom 7-5.

Tipsarević je vodio i u drugom setu, imao je 4-3 i servis, ali je Berdych novom serijom 3-0 odjurio prema Londonu. Sada su poznati svi sudionici završnog Mastersa u Londonu: Novak Đoković, Rafael Nadal, koji je upitan zbog ozljede, Andy Murray, Roger Federer, David Ferrer, Tomaš Berdych, Jo-Wilfried Tsonga i Mardy Fish.

ATP Pariz, 2. kolo:

Berdych (5) - Tipsarević (11) 7-5, 6-4

Murray (2) - Roddick (13) 6-2, 6-2

Vezane vijesti

Roland Garros: Šarapova bez izgubljenog gema u 2. kolo

Roland Garros: Šarapova bez izgubljenog gema u 2. kolo

Ruska tenisačica Marija Šarapova koja je postavljena za 2. nositeljicu u Roland Garrosu s autoritativnih je 6-0, 6-0 razbila Rumunjku Cadantu, dok je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika