10.11.2011. / 16:19

Autor: Nacional.hr

Cirkus podno Marjana

Splitski HDZ-ovci dobili su kolektivnu amneziju i sve Kerumove uvrede na njihov račun, u kršćanskom duhu, oprostili i zaboravili

Ante Sanader, Dujomir Marasović i Živko Nenadić (Foto: Tino Jurić/PIXSELL)Ante Sanader, Dujomir Marasović i Živko Nenadić (Foto: Tino Jurić/PIXSELL)Koalicija između HDZ-a i Željka Keruma u 9. i 10. izbornoj jedinici nije samo iznenadila ljevicu, nego i dobar dio splitskog HDZ-a. Stranka koja je u splitskom Gradskom vijeću oporba gradonačelniku odjednom se našla u situaciji da s njim mora surađivati na razini izborne jedinice. No, HDZ-ov trojac Ante Sanader, Živko Nenadić i Dujomir Marasović ne vide nikakav problem u tome da sad nasmiješeni stoje uz Keruma.

Kako piše tportal, Marasović je pred novinarima bez imalo ustručavanja izjavio kako nije istina da su posljednje dvije godine kritizirali Keruma i njegov način vođenja Splita. Iako je u nekoliko navrata nazvao Keruma "ratnim profiterom i primitivcem", Marasović je novinaru rekao kako "očito za njega još nisu došla vremena demokracije".

Na pitanje za koga će glasati, Marasović je odgovorio kako je to nesuvislo pitanje i provokacija, ali i dodao kako će splitski HDZ-ovci glasati za listu na kojoj se nalazi Kerum. Istovremeno je dodao, kako će na gradskoj razini i dalje biti konstruktivna oporba.

Upitani o kritikama i uvredama koje su protekle dvije godine izrečene na njihov račun, ali i na Kerumov, odgovorili su kako su oni "katolici i opraštaju".

Pokušali su uvjeriti novinare kako su sukobi koji su protekle dvije godine obilježili splitsku gradsku scenu zapravo nepostojeći. A onda su se obrušili na Kukuriku koaliciju i ljevicu.

"Na jednoj strani imamo Kukuriku koaliciju, koja je po temelju, sadržaju i ponašanju koalicija mržnje. Pogledajte te ljude. Mržnja u njihovim očima ne može se sakriti. Mrze i Katoličku crkvu, negiraju Boga", nabrajao je Marasović, ali i priznao kako u politici svatko radi ono za što misli da će mu donijeti korist.

Zanimljivo je kako direktor kampanje u 10. izbornoj jedinici Živko Nenadić ne zna tko će snositi troškove promidžbe. Kaže, o tome s Kerumom nisu ni razgovarali.

"Pogodili smo u sridu. Uzbuna na ljevici to dokazuje. Ovo su sve normalni politički procesi", konstatirao je na kraju Nenadić.

Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

registracija
31/1/10

STTony, 10.11.11. 17:05

Dragi Duje, to se inače u narodu veli 'pojeli ste goxno' hahahaha


registracija
14/8/10

rubix, 10.11.11. 17:44

To je Jacina izborna matematika. Dajmo Kerumu 3 mandata, a hdz-u oduzmimo 3. I evo ti pobjede, totalno isplativo!!


registracija
10/1/07

satruncica, 10.11.11. 18:02

Da je Duje iole čovjek, otišao bi časno, podignute glave zajedno sa svima onima koji su u Splitu pljuvali po Kerumu, a sad mu se moraju smješkati. STTony dobrro kaže!


registracija
21/2/11

skyway, 10.11.11. 19:47

Jaoj kojeg li licemjerja, koje li podlosti, koje li maloumnosti. Taj Marasovic je ljigav poput svega sto je vezano za HDZ, a klan ocito ne bira sredstva ne bi li ostao na vlasti, jer znaju da samo tako nema istinske borbe protiv korupcije. Fuj smrada!


registracija
14/11/07

laufer, 10.11.11. 22:34

Kakvi ljigavci.
Fuj.
Pa je li moguće da će Dalmatinci takvima dati glas...?


registracija
22/10/11

jadno100, 11.11.11. 08:27

marasovicu smrade ti govoris o mrznji o katolistvu o Bogu,ne uzimaj ime Gospodnje uzalud idiote nisi dostojan niti jedno SDP-ovog politicara.Do jucer ste si htjeli oci pokopat s kerumom a sad se kao volite ljigavci truli.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika