10.11.2011. / 19:35

Autor: Hina

Papa pozvao na odgoj za razumijevanje različitosti

Papa Benedikt XVI. pozvao je u četvrtak čelnike vjerskih zajednica u Izraelu koje je primio u Vatikanu da "odgajaju" vjernike kako bi mogli "razumjeti" pripadnike drugih religija, ustvrdivši da povezanost s Bogom treba biti "snaga za mir".

Papa Benedikt XVI.Papa Benedikt XVI.Papa Benedikt XVI. pozvao je u četvrtak čelnike vjerskih zajednica u Izraelu koje je primio u Vatikanu da "odgajaju" vjernike kako bi mogli "razumjeti" pripadnike drugih religija, ustvrdivši da povezanost s Bogom treba biti "snaga za mir".

Glavni rabin Aškenaza u Izraelu Yonah Metzger, latinski patrijarh Jeruzalema, mons. Fuad Twal, glavni imam Izraela Mohamad Kiwan i vjerski vođa Druza Mufak Tarif primljeni su u zajedničku audijenciju koja se događa nakon međuvjerskog susreta u Asizu.

"Na nama je velika odgovornost za odgoj članova naših vjerskih zajednica, sa zadaćom da omogućimo bolje razumijevanje onih koji su drukčiji", rekao je.

"Odnos čovjeka s Bogom koji se živi na pravi način snaga je za mir", istaknuo je, odbacivši još jednom "nasilje koje se provodi uime religije".

"Neka Bog usliša molitvu svih ljudi i žena koji žele mir Jeruzalemu", dodao je Sveti Otac.

Na tiskovnoj konferenciji nakon audijencije vjerski poglavari su svi odreda istaknuli svoju zajedničku ulogu u očuvanju mira koji je ugrožen u Izraelu i izrazili spremnost na suradnju.

Rabin Metzger je zamjerio medijima da se ne zanimaju za taj dijalog, a da su "na naslovnicama vijesti o Bin Ladenu i Ahmadinedžadu (iranskom predsjedniku) koji želi uništiti našu domovinu".

To što u Svetoj zemlji postoji "pritajena nada" možemo zahvaliti "zajedničkoj baštini" između vjera, rekao je grkokatolički nadbiskup Elias Shakur koji je istaknuo da je u prilikama "velikih nepravda" važno da vjerski čelnici sačuvaju dobre odnose među sobom. Za sebe je rekao da je "živ primjer proturječja: Palestinac, Arapin, kršćanin i izraelski građanin".

Na Papin poziv u listopadu se u Asizu okupilo tristotinjak čelnika svih svjetskih religija na molitvu za mir.

Vezane vijesti

Mons. Milovan odlazi zbog Dajle?

Mons. Milovan odlazi zbog Dajle?

Mons. Ivan Milovan, čiju je ostavku od službe pastoralnog upravljanja Porečkom i Pulskom biskupijom prihvatio papa Benedikt XVI., rekao je danas za… Više

Komentari

registracija
7/7/11

gadovi, 11.11.11. 13:25

Pa kaže:
"Na nama je velika odgovornost za odgoj članova naših vjerskih zajednica, sa zadaćom da omogućimo bolje razumijevanje onih koji su drukčiji",

Moralni uzor i "nepogrešivi" je ipak shvatio. doduše zadnji, ali je shvatio.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika