11.11.2011. / 14:20

Autor: Hina

Petero uhićenih u zagrebačkoj Vodoopskrbi zbog ilegalnih priključaka

Zagrebačka policija uhitila je pet osoba iz Vodoopskrbe i odvodnje zbog sumnje da su oštetili to gradsko poduzeće i grad za 7,5 milijuna kuna jer su omogućavali ilegalne priključke na vodovodnu mrežu, a novac od naručitelja međusobno dijelili.

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaZagrebačka policija uhitila je pet osoba iz Vodoopskrbe i odvodnje zbog sumnje da su oštetili to gradsko poduzeće i grad za 7,5 milijuna kuna jer su omogućavali ilegalne priključke na vodovodnu mrežu, a novac od naručitelja međusobno dijelili.

Petero osumnjičenih uhićeno je jučer, a među njima je i jedna žena. Troje od njih je od ranije bilo pod kriminalističkim istraživanjem i već su u rujnu ove godine suspendirani sa svojih radnih mjesta u Vodoopskrbi i odvodnji, poduzeću u sastavu Zagrebačkog holdinga. Riječ je o odgovornim osobama koje su bile zadužene za odobravanje i provedbu priključaka.

Sumnja se da su od 2008. omogućili 936 ilegalnih priključaka fizičkim i pravnim osobama koje su za tu uslugu plaćale nižu cijenu od one u cjeniku. Uglavnom je riječ o korisnicima koji na zakonit način nisu mogli dobiti priključak zbog neispunjavanja uvjeta. Većina ih je znala da je riječ o nezakonitom poslu, a nakon dobivanja ilegalnih priključaka uredno su plačali potrošnju vode.

Procjenjuje se da je Vodoopskrba i odvodnja oštećena za oko 6,4 milijuna kuna, dok je grad Zagreb zbog nenaplačene komunalne naknade ostao bez oko 1,2 milijuna kuna.

Načelnik Sektora zagrebačke kriminalističke policije Marko Mikulić najavio je da će se istraživati i razdoblje prije 2008. Kazao je kako su u kriminalističkoj istrazi policiji pomogla saznanja medija, koji su o aferi već ranije pisali, te interne kontrole u Vodoopskrbi koja je imala podatak o oko 3000 sumnjivih priključaka.

Svi uhićeni zadržani su u pritvoru i protiv njih je zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo je podnijelo posebno izvješće zbog zlouporabe položaja i ovlasti. Njihov identitet u policiji nisu željeli otkriti.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika