11.11.2011. / 16:08

Autor: Hina

Talijanski Senat izglasao mjere obećane EU-u

Talijanski Senat izglasao je u petak paket mjera za borbu s dužničkom krizom, kako je i obećano Europskoj uniji i otvorio tako put za njihovo definitivno usvajanje u Zastupničkom domu i odlazak Silvija Berlusconija s premijerskog položaja.

Silvio BerlusconiSilvio BerlusconiTalijanski Senat izglasao je u petak paket mjera za borbu s dužničkom krizom, kako je i obećano Europskoj uniji i otvorio tako put za njihovo definitivno usvajanje u Zastupničkom domu i odlazak Silvija Berlusconija s premijerskog položaja.

Kada protukrizne mjere budu definitivno izglasane, Berlusconi će službeno podnijeti ostavku predsjedniku republike Giorgiu Napolitanu, koji bi tu dužnost trebao povjeriti bivšem europskom povjereniku Mariju Montiu.

Gornji dom je prihvatio te mjere sa 156 glasova za, 12 protiv i 1 suzdržanim, a senatori Demokratske stranke, najveće oporbene stranke, nisu glasovali.

Zastupnički dom bi ovome trebao glasovati u subotu.

Vezane vijesti

Europska unija postaje savezna država

Europska unija postaje savezna država

Priča oko poreza u Europskoj uniji vodi se već godinama, a ona se intenzivirala posljednjih mjeseci u okviru napornih pregovora o novom proračunu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika