11.11.2011. / 16:58

Autor: Nacional.hr

Agrokor gradi turističko-rekreacijski wellness centar u Daruvaru

Potpisano Pismo namjere za izgradnju turističko-rekreacijskog wellness centra u Daruvaru

Ivica Todorić i Damir Bajs na potpisivanju pisma namjereIvica Todorić i Damir Bajs na potpisivanju pisma namjereDanas je u Daruvaru potpisano pismo namjere kojim Agrokor d.d. potvrđuje namjeru ulaganja u razvoj kontinentalnog turizma Hrvatske te financiranja i izgradnje turističko-rekreacijskog wellness centra u Daruvaru. Potpisivanju Pisma namjere prisustvovali su ministar turizma Republike Hrvatske Damir Bajs, župan Bjelovarsko-bilogorske županije Miroslav Čačija, gradonačelnik grada Daruvara Dalibor Rohlik, ravnatelj Daruvarskih toplica specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Marcel Medak te Ivica Todorić, predsjednik Agrokor koncerna.

Sukladno strateškim planovima Agrokor koncerna za naredno razdoblje, predviđene su značajne investicije u razvoj turizma i turističkih kapaciteta, posebice u kontinentalnom dijelu Republike Hrvatske. Razradom investicijskih planova, Agrokor je prepoznao neiskorišteni potencijal Bjelovarsko-bilogorske županije i Grada Daruvara te lokaciju pored Daruvarskih toplica u Daruvaru, koja obuhvaća postojeće lokacije poznate kao „Rimska šuma", „Kraj Rimske šume", nogometno igralište i sportsko rekreacijsko jezero, ocijenio pogodnom za izgradnju turističkog naselja visoke razine kvaliteta, multidisciplinarnog sadržaja s naglaskom na zdravlje i rekreaciju.

"Jedna od strateških odrednica hrvatskog turizma upravo je snažniji razvoj kontinentalnog turizma. Već dugo iščekujemo ozbiljnog i velikog ulagača te smo ponosni da je upravo Agrokor, kao hrvatska kompanija, prepoznao ogroman potencijal kontinentalnog dijela naše zemlje i izuzetnu važnost njezinog turističkog razvoja. Ovo ulaganje, koje je ujedno i jedno od najvećih u kontinentalni turizam u Hrvatskoj uopće, daje novu dimenziju razvoju ne samo kontinentalnog, već i zdravstvenog turizma. Upravo na tome bi se, između ostalog, trebao temeljiti turizam grada Daruvara i ove regije, što bi u velikoj mjeri pridonijelo podizanju kvalitete hrvatskog turizma u cjelini," rekao je ministar turizma Damir Bajs.

Podsjećamo, jedan od tri ključna cilja Strategije razvoja hrvatskog turizma do 2020. godine, koja je u izradi, je snažniji razvoj kontinentalne turističke ponude.

„Sukladno strategiji društvene odgovornosti, osim investicija koje provodi u svojim strateškim poslovima, Agrokor investira i u projekte od šireg društvenog značaja. Ovoga puta Agrokor je odlučio uložiti dio svog kapitala u izgradnju turističko-rekreacijskog wellness centra u Daruvaru, koji bi bio podrška postojećoj infrastrukturi Daruvarskih toplica, specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju, a predstavljao bi novu ponudu hrvatskog kontinentalnog turizma. Zadovoljstvo nam je da su Ministarstvo turizma, Bjelovarsko - bilogorska županija, Grad Daruvar i uprava Daruvarskih toplica odlično prihvatili mogućnost ovakve investicije i sretni smo što možemo u njoj sudjelovati. Čestitam svima koji su aktivno uključeni u ovaj veliki projekt," dodao je Ivica Todorić, predsjednik koncerna Agrokor.

Sama priprema za izradu projekta podrazumijeva suglasnost svih potencijalnih sudionika u navedenom projektu, a to su pored Grada Daruvara i Bjelovarsko-bilogorske županije i Hrvatske vode te Hrvatske šume.

Vezane vijesti

'Neću vratiti mandat'

'Neću vratiti mandat'

Saborski zastupnik Damir Bajs, kojega je Predsjedništvo HSS-a suspendiralo i do danas mu dalo rok da stranci vrati saborski mandat, poručio je da… Više

Komentari

registracija
19/7/11

bubba, 11.11.11. 17:56

to će se valjda graditi iz novca neplaćenih potraživanja dobavljačima, što kriminalna država omogućuje kriminalcu todoriću da nesmetano radi.

kolike je poštene sitne poduzetnike otjerao u bolest i propast svojim neplaćanjem, a tu nam se smije u brk zajedno sa svojom zlikovačkim pajtašima iz državne uprave.

političare koji se grle i ljube s notornim neplatišama trebalo bi bičevati po trgovima.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika