11.11.2011. / 17:06

Autor: Hina

Šešelj donio ručak u sudnicu kao dokazni materijal

Vođa srpskih radikala Vojislav Šešelj, koji se od ranije žali na kvalitetu hrane u pritvoru, u petak je na ročište Haaškoga suda donio ručak iz pritvorske jedinice kao dokaz da je "hrana u pritvoru užasna" no nije naišao na previše razumijevanja suca Burtona Halla koji mu je poručio da prigovore oko pritvorskih uvjeta rješava s tajništvom suda.

Vojislav ŠešeljVojislav ŠešeljVođa srpskih radikala Vojislav Šešelj, koji se od ranije žali na kvalitetu hrane u pritvoru, u petak je na ročište Haaškoga suda donio ručak iz pritvorske jedinice kao dokaz da je "hrana u pritvoru užasna" no nije naišao na previše razumijevanja suca Burtona Halla koji mu je poručio da prigovore oko pritvorskih uvjeta rješava s tajništvom suda.

"Vi odbijate primiti dokaz", nije se, mašući porcijom hrane, dao smesti Šešelj koji se na ročištu trebao izjasniti o krivnji po nadopuni treće optužnice za nepoštovanje suda zbog objavljivanja podataka o zaštićenim svjedocima na njegovoj internetskoj stranici.

Iako je Šešeljev manevar izmamio osmijeh na licu suca Halla njegov "prijedlog nagodbe" po kojoj bi sudac "samo malo probao" njegov ručak a Šešelj bi zauzvrat s internetske stranice uklonio zaštićene podatke, nagnao je suca da mu poruči da pokušava pretvoriti postupak u farsu te je ročište zaključio.

Šešelj je prigovarao i što kamere u sudnici mijenjaju kadar kad on pokušava pokazati porciju hrane koju je donio među dokumentima na ročište.

Prije epizode s ručkom, Šešelj je održao monolog u kojem je objasnio da se ne može i dalje izjasniti o krivnji za nepoštivanje suda jer, zbog nadzora svih njegovih komunikacija koje su uvedene kako bi se spriječilo daljnje otkrivanje identiteta svjedoka, ne može ostvariti pravo na pravnu pomoć bez "špijunskog prisluškivanja".

Šešelj je doktor prava i profesor je na beogradskom pravnom fakultetu.

Najavio je i kako će zatražiti tisuću eura odštete od suda zbog uskraćivanja prava na pravnu pomoć a što je kod njega izazvalo "nesanicu, nevjerojatno psihičko stanje, osjećaj osamljenosti i napuštenosti".

Sudac nije reagirao na njegovo izlaganje nego je po njegovu završetku izvijestio Šešelja kako je u njegovo ime evidentirao da se ne osjeća krivim za nepoštivanje suda.

Šešelju se u Haagu sudi zbog ratnih zločina počinjenih na području Hrvatske, BiH i protiv vojvođanskih Hrvata a do sada je dva puta osuđen zbog nepoštivanja suda odnosno otkrivanja identiteta zaštićenih svjedoka, prvi put na 15 a drugi put na 18 mjeseci zatvora.

Vezane vijesti

Šešelj odbio sudjelovati u postupku u Haagu

Šešelj odbio sudjelovati u postupku u Haagu

Raspravno vijeće odgodilo je suđenje do ponedjeljka, a predsjedavajući sudac naglasio je kako je to Šešelju "posljednja šansa" da "preispita svoje… Više

Komentari

registracija
31/1/10

STTony, 11.11.11. 18:08

Samo u Srbiji takav psihopat i budala može biti nacionalni heroj.


registracija
18/1/08

ankicascreiber, 11.11.11. 18:32

postoje ludi ljudi i postoji Seselj:
http://www.youtube.com/watch?v=b2eO2q-Qhag


registracija
2/1/11

prohujalo, 12.11.11. 09:34

STTony
potpisujem, ali uz nadodatak da istih u Hrvatskoj imamo na izobilje......??????


registracija
3/12/10

Yoda, 12.11.11. 18:29

Eh, da...Imamo mi ovakvih k'o u priči...


registracija
30/12/08

csiki, 12.11.11. 20:18

Seselj je hercegovac hrvat


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika