11.11.2011. / 22:43

Autor: Hina

Korak bliže Euru 2012.

Hrvatska nogometna reprezentacija slavila je u prvom susretu doigravanja za EURO 2012 u istanbulu protiv Turske s 3:0 (0:0).Uzvrat je u utorak na Maksimiru.

Ivica OlićIvica OlićHrvatska nogometna reprezentacija na pragu je plasmana na EURO nakon što su u Istanbulu s uvjerljivih 3:0 svladali Tursku. "Osveta" za šokantan poraz u četvrtinalu EURA 2008 bio je više nego potpun, pobjeda od tri pogotka pred uzvrat u Maksimiru gotovo garantira prolaz, no čak više od sjajne pobjede raduje igra izabranika Slavena Bilića. Period od tri godine poslije poraza od Turske, u kojem naša reprezentacija gotovo da nije odigrala vrhunsku utakmicu, očigledno je završen na Turk Telekom stadionu u Istanbulu. Bilićeva izbor da od prve minute krene s ozlijeđenim Vedranom Ćorlukom i povratnikom bez utakmica Ivicom Olićem, te sa Schildenfeldom u obrani, isplatila se već u drugoj minuti. Turski izbornik Guss Hiddink doživio je jedan od najvećih poraza u karijeri jer turska momčad niej stvorila ama baš nijednu opriliku, te nije uputila baš nijedan udarac u okvir hrvatkog gola u cijeloj utakmici. Naša upravo fantastično učinkovita obrana pobrala je sve lopte u kaznenom prostoru, a napad s Olićem i Mandžukićem, strijelcem i asistentom Ćorlukom, dvostrukim asistentom i kapetanom Srnom odvela je Hrvatsku do jedne od najvećih gostujućih pobjeda u povijesti. Uzvrat na Maksimiru čini se samo formalnošću i Hrvatska ipak neće propustiti i drugo veliko natjecanje zaredom.

Utakmica je počela na najbolji mogući način za Hrvatsku, zgoditkom Olića već nakon nepune dvije minute igre. Zasluge za pogodak pripadaju Ćorluki, koji je probio lijevi bok, a na nabačenu prizemnu loptu utrčao je Olić i lako pogodio. U 13. minuti Rakitić je pucao pored vrata, da bi potom uslijedio period igre u kojem su Turci bili bolji, ali bez ijedne prave prilike. Hrvatska u 32. minuti dolazi do prednosti od 2:0 nakon duge akcije, u kojoj je prvo Olić namjetio priliku za Modrića koji nije uspio pucati sa svega deset metara, no u nastavku akcije lopta je došao do Srne, čiji nabačaj sjajnim skokom Mandžukić glavom provodi u mrežu. Jedina loša vijest u prvom dijelu bio je žuti karton Ćorluke, zbog kojeg neće moći igrati u uzvratu, a u 44. minuti Olić je nakon prodora Rakitića propustio priliku za potpunu katastrofu Turaka. Nažalost, iako neometan, loše je primio loptu, pa mu je vratar Volkan ušao u šut i obranio.

Drugo poluvrijeme započelo je kao prvo, zgoditkom Hrvatske. Kapetan Srna je izveo slobodan udarac s desne strane i milimetarskom točnošću pogodio potpuno samog Ćorluku koji pogađa tursku mrežu. Dokraja je Hrvatska propustila priliku unakaziti bespomoćne Turke - u 64. minuti Šimunić je nakon udarca s kuta pokušao petom, ali je turski vratar obranio, kao i minutu kasnije Modrićev udarac s ruba kaznenog prostora. Turci dokraja nisu stvorili nijednu priliku, a napad Mandžukić-Olić-Rakitić mogao je postići još pokoji zgoditak u mreži demoraliziranog protivnika. Pred 53. 0000 gledatelja na stadionu Turk Telekom sudio je Brych iz Njemačke.

Strijelci: 0:1 Olić (2), 0:2 Mandžukić (32), 0:3 Ćorluka (51)

TURSKA: Volkan, Gonul (Tore, 46), Servet, Korkmaz, Balta, Sabri, Emre, Inan (Topal, 69), Arda, Hamit Altintop, Yilmaz (Umut Bulut, 81)

HRVATSKA: Pletikosa Vida, Schildenfeld, Šimunić, Ćorluka, Dujmović, Modrić, Srna, Rakitić (Pranjić, 83), Olić (Jelavić, 85), Mandžukić (Eduardo, 90)

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
11/1/10

fluid, 11.11.11. 23:13

Hvala Ivici Oliću,dobrom slavonskom duhu repke koji je donio mir,disciplinu ali i entuzijazam.I opet je bio na pravom mjestu u pravo vrijeme.O trudu nije potrebno uopće govoriti.Kada on igra ,nema šanse da se ostali švercaju.Jednostavno moraju pratiti njegov ritam i trud.Hvala Ivica još jednom.


registracija
11/1/10

fluid, 11.11.11. 23:14

Mariju Madžukiću također sve pohvale kao i Vedranu.Za Bilića ostaje još dosta toga da naprosto vidi i promijeni.


registracija
14/12/06

crestor, 12.11.11. 01:10

Nacional , nije vam drago ,priznajte. Kiselo pisete o uspjehu necega sto je hrvatsko , svjesni ste da ovo ne ide na vas mlin. Neka pati ....


registracija
9/11/11

Drilac, 12.11.11. 12:55

Kad bi Olić još imao i nešto znanja, gdje bi mu bio kraj..?


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika