12.11.2011. / 08:44

Autor: Hina

Povratak Black Sabbatha

Članovi benda, koji je osnovan davne 1969. u Birminghamu u Velikoj Britaniji, rekli su da rade na novom materijalu za album koji bi trebao biti objavljen u jesen iduće godine. Album još nema naslov, a producirat će ga Rick Rubin

Legendarna heavy metal skupina Black Sabbath objavila je u petak da se vraća na scenu u originalnoj postavi te najavila za iduću godinu povratnički album i svjetsku turneju.

Pjevač Ozzy Osbourne, gitarist Tony Iommi, basist Geezer Butler i bubnjar Bill Ward izjavili su na konferenciji za novinare u legendarnom klubu Whiskey Go Go na Sunset Stripu da će u lipnju 2012. nastupiti na Download festivalu u Engleskoj, nakon čega kreću na svjetsku turneju.

Članovi benda, koji je osnovan davne 1969. u Birminghamu u Velikoj Britaniji, rekli su da rade na novom materijalu za album koji bi trebao biti objavljen u jesen iduće godine. Album još nema naslov, a producirat će ga Rick Rubin.

"Sad ili nikad. Osjećamo se odlično i sve je jako dobro. To je poput navlačenja stare rukavice. To je fantastično", kazao je Tony Iommi u klubu u kojem je Black Sabbath prije 41 godine održao svoj prvi koncert u Los Angelesu.

Četvorica glazbenika, sada u 60-im godina života, svoj su posljednji studijski album s izvornim materijalom izdali davne 1978. pod nazivom "Never Say Never". Nakon toga izdani su još neki albumi ali u drugoj postavi jer je 1979. iz benda otišao pjevač Osbourne kako bi započeo uspješnu solo karijeru. Sedam godina kasnije otišli su i Butler i Ward, a Iommi je kao jedini preostali član originalne postave nastavio izdavati albume do sredine 90-ih.

Osbourne, Iommi i Butler našli su se 1997. ponovno zajedno na pozornici na Ozzyjevoj turneji, a u prosincu 1997. su se svi okupili na koncertu u rodnom Birminghamu, što je bilo prvo okupljanje originalne postave u zadnjih 20 godina. Godinu dana kasnije izašao je Reunion, live album snimljen prilikom tog koncerta, nakon čega je stara četvorka odradila turneju po cijelome svijetu.

Glasine o mogućem ponovnom okupljanju benda, koji se smatra pionirom heavy metala, kružile su posljednjih mjeseci.

Ozzy Osbourne je podsjetio da su proteklih godina u četiri navrata pokušali ponovno zajedno raditi. "Ovaj put, iz nekog čarobnog razloga, napisali smo sedam ili osam pjesama", kazao je.

Band još nije snimio novi materijal u studiju, a nisu ni objavili datum početka svjetske turneje.

Black Sabbath je 2006. u SAD-u primljen u Kuću slavnih Rock and Rolla. Prodali su više od 70 milijuna albuma širom svijeta.

Vezane vijesti

Rock starci praše i nakon pola stoljeća

Rock starci praše i nakon pola stoljeća

Turneja u povodu 50. obljetnice nastanka iznenađujuće brzo okupila je članove slavnih Beach Boysa, ali ništa nije moglo pripremiti fanove za… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika