12.11.2011. / 10:52

Autor: Totalsport

Messi: Bolje nam je da pobijedimo Kolumbiju

Argentina je bez pobjede protiv Bolovije već tri utakmice. Agonija traje od proljeća 2009

ArhivaArhivaBolivijska je nogometna reprezentacija na Monumentalu, stadionu buenosaireškog River Platea, vjerojatno najslavnijega aktualnog drugoligaša na svijetu, izvukla remi protiv domaćina...

Dvoboj trećeg kola južnoameričkih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine završio je 1-1. Gosti su u 55. minuti preko Marcela Martinsa Morena zabili prvi gol na gostovanju kod Argentine u službenoj utakmici nakon 1996. godine. Pritom je Šahtarov napadač oduzeo loptu Martinu Demichelisu, koji je njome bezbrižno tehnicirao leđima okrenut terenu pred svojim golom. Sjurio se Bolivijac prema golu, slomio Malagina braniča još jednim driblingom i zakucao loptu pod gredu gola Sergija Romera.

Izjednačenjem nakon četiri minute igre sastavu Alejandra Sabelle bod je donio Napolijev napadač Ezequiel Lavezzi.

- Iduća nam utakmica dolazi već za četri dana i znamo da će biti teška, baš kao što je svaki dvoboj daleko od kuće. No, ovaj put ne smijemo zakazati. Moramo pobijediti bez obzira na sve nakon ovog što smo napravili protiv Bolivije - rekao je najbolji svjetski nogometaš Lionel Messi, čija genijalnost još jednom nije došla do izražaja u nacionalnom dresu.

- Imali smo svojih prilika koje nismo iskoristili, a poništen nam je i Higuainov gol (sudac nije pustio prednost, op. a) koji nije trebao biti poništen. Nakon svega Bolivija nam je još i zabila.

- Kod kuće ne smijemo tako olako gubiti bodove - frustrirano je na kraju zaključio 24-godišnji Barcelonin napadač.

Argentina je bez pobjede protiv Bolovije već tri utakmice. Agonija traje od proljeća 2009. godine i Maradonina 6-1 poraza u La Pazu u kvalifikacijama za SP u Južnoafričkoj Republici, a uspjeli su Bolivijci također na nuli (0-0) zadržati "gauče" na otvaranju srpanjske Copa Americe.

Trener domaće momčadi Alejandro Sabella tješi se da sve ovaj put i nije bilo tako loše.

- Gol koji smo ovaj put primili plod je individualne pogreške našeg nogometaša, ne taktičke jednoga ili više igrača u nizu - rekao je izbornik.

U utorak Argentinci gostuju kod Kolumbije u Barranquilli.

Vezane vijesti

Rep na sol

Rep na sol

Urednik mjesečnika Le Monde diplomatique Serge Halimi piše o hrabroj odluci argentinske predsjednice Christine Kirchner, koja je prošlog listopada… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika