12.11.2011. / 12:25

Autor: Hina

'Posebno slatka pobjeda za Hrvatsku'

France Presse dodaje kako je utakmica bila takva da Hiddink nije mogao prepoznati svoju ekipu koja je bila "apatična, statična i u grču", dok Hrvatska sada može mirno čekati uzvrat u Zagrebu

Photo: Slavko Midžor/PIXSELLPhoto: Slavko Midžor/PIXSELLSvjetski mediji su, u osvrtu na jučerašnju pobjedu Hrvatske 3-0 nad Turskom u prvom dokvalifikacijskom susretu za europsko prvenstvo 2012. u Poljskoj i Ukrajini, puni hvale za igru izabranika hrvatskog izbornika Slavena Bilića te su suglasni u tome da je hrvatska reprezentacija već jednom nogom na Euru 2012.

Agencija Reuters piše da je Hrvatska ostvarila "ugodnu pobjedu" koja ih vodi na prag Eura u Poljskoj i Ukrajini. Agencija dodaje da će vjerojatno sada malo turskih navijača očekivati izjednačenje na uzvratu koji se igra 15. studenoga u Zagrebu.

Reuters piše kako je ovo "posebno slatka pobjeda" za Hrvatsku koja je pretrpjela tragičan poraz od Turske u četvrtfinalu europskog prvenstva 2008. kada je izgubila poslije izvođenja kaznenih udaraca a nakon što su Turci izjednačili u zadnjoj sekundi sudačke nadoknade.

Agencija France Presse piše kako hrvatski izbornik Slaven Bilić može zahvaliti svom napadu iz "Bundeslige" - Ivici Oliću, koji igra u minhenskom Bayernu i Mariju Mandžukiću iz Wolfsburga.

France Presse dodaje kako je utakmica bila takva da Hiddink nije mogao prepoznati svoju ekipu koja je bila "apatična, statična i u grču", dok Hrvatska sada može mirno čekati uzvrat u Zagrebu.

"Hrvatska razbila Tursku na njenom terenu", naslov je na BBC News.

Internetski sportski portal Goal.com hvali igru Olića, Mandžukića i Vedrana Ćorluke koji su Hrvatskoj omogućili značajnu prednost uoči uzvrata. "Neučinkoviti domaćini su imali veći posjed lopte, ali ih je zaustavila jaka hrvatska obrana i kaznili su ih oštri gosti".

Španjolski sportski list "Marca" u naslovu piše da su Hrvati "osvojili Istanbul". U nastavku teksta dodaje da je "Istanbul utihnuo" u drugoj minuti kada je Hrvatska povela golom Olića te da je Hrvatska sada praktički "jednom nogom" na Euro 2012.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika