12.11.2011. / 14:43

Autor: Hina , Nacional.hr

Ne možemo naprijed s HDZ-ovim sustavom vrijednosti

Potpredsjednik IDS-a Damir Kajin poručio kako treba biti iskren i priznati kako se "u šest mjeseci ne može svijet promijeniti, pa se tako ni hrvatske prilike ne mogu promijeniti na bolje"

Photo: Goran Kovačić/PIXSELL (arhiva)Photo: Goran Kovačić/PIXSELL (arhiva)Dosadašnji saborski zastupnik i potpredsjednik IDS-a Damir Kajin, predsjednik stranke Ivan Jakovčić, predsjednik pulske podružnice IDS-a Valter Boljunčić te rovinjski gradonačelnik i potpredsjednik stranke Giovanni Sponza, kandidati su IDS-a na listi Kukuriku koalicije u osmoj izbornoj jedinici.

Jednoglasno su tako odlučili članovi Predsjedništva i Savjeta stranke na današnjoj sjednici održanoj u Pazinu.

Predsjednik stranke Ivan Jakovčić ustvrdio je kako je lista vrlo jaka te kako IDS očekuje da će dobiti tri saborska mandata.

"Očekujem da će Boljunčić i Sponza biti nove jake snage IDS-a u hrvatskom parlamentu, naravno uz Kajina koji je simbol Hrvatskog sabora", kazao je Jakovčić. Dodao je kako zajednička koalicijska lista očekuje pobjedu i preuzimanje odgovornosti za budućnost države sa željom da se promijene svi odnosi u Hrvatskoj, što će biti "IDS-ova politika koja je već do sada bila prepoznatljiva u hrvatskom parlamentu". On vjeruje kako će se afirmacija IDS-ove politike u cijelosti dogoditi nakon ovih parlamenatrnih izbora.

"Očekujemo jačanje regionalne i lokalne samouprave odnosno decentralizaciju i regionalizaciju Hrvatske te realizaciju ključnih istarskih nerealiziranih razvojnih programa", poručio je Jakovčić izrazivši pritom uvjerenje kako će upravo Istra biti područje gdje će Kukuriku koalicia dobiti daleko najveći broj glasova.

Jakovčić očekuje pobjedničku atmosferu te kako će upravo iz Istre "krenuti najljepše i najbolje poruke za čitavu Hrvatsku".

Potpredsjednik IDS-a Damir Kajin poručio kako treba biti iskren i priznati kako se "u šest mjeseci ne može svijet promijeniti, pa se tako ni hrvatske prilike ne mogu promijeniti na bolje".

"Treba zaustaviti sve ove negativne trendove kroz koje Hrvatska prolazi zadnjih sedam-osam godina", kazao je Kajin. Po njegovim riječima do novog uzleta Hrvatska ne može zasigurno doći s postojećim HDZ-ovim zakonima, s postojećim HDZ-ovim ljudima te s postojećm HDZ-ovim moralnim sustavom vrijednosti.

"Prilike u ovoj zemlji treba početi mijenjati, a društvo treba početi reformirati i krenuti od dna prema gore", zaključio je Kajin.

Vezane vijesti

Milanovićeva vlada se ne snalazi i još nije počela vladati

Milanovićeva vlada se ne snalazi i još nije počela vladati

Neki će reći da Damira Kajina, potpredsjednika IDS-a, još nitko nije obavijestio da je vlast nedavno osvojila koalicija u kojoj sudjeluje njegova… Više

Komentari

registracija
9/8/09

vinko12, 12.11.11. 14:59

Bas su se javili pravi koji ce nam donijeti sustav vrijednosti. Boljsevicki, kmerski olos koji jos opstoji na staljinistickim vrijednostima bi nas vodio u novu bolju buducnost. Kokosari opametite se.


registracija
12/11/11

Janko1979, 12.11.11. 15:09

Hrvatska ne zasluzuje da njome vladaju ljudi sa kamenjara kao sto je vinko12,neka njih u svojim pećinama,podalje od nase Hrvatske!!!


registracija
26/12/06

capica, 12.11.11. 15:10

Vinko,

boljševici će ostati u HDZ-u u opoziciji , da te malo podsjetim? Šeks, Jaca, Bebić, Vukelić, Drpoulić, Milinović , je' l treba još?


registracija
9/8/09

vinko12, 12.11.11. 17:40

moze i tako samo bez sdp-ea, hns-a i i idi-esa, ako si to htio reci


registracija
30/11/09

Dugoprugas, 12.11.11. 20:56

Vinko--- kako Kajin ima pravo,to se vidi po tvom odgoju,pravi HDZ-ov,bez kicme,bez mozga,ogavan,zato i je danas takva situacija u Hrvatskoj.Nadam se da ce te slijedece godine preodgojiti.?


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika