12.11.2011. / 22:41

Autor: Hina , Nacional.hr

Spiegel:

Njemački scenarij bez Grčke

Vlada Angele Merkel priprema se za slučaj da nova grčka vlada odbije provesti ekonomski program, u skladu s ranijim obećanjem, piše Der Spiegel

Opcija izlaska Grčke iz eurozone jedan je od scenarija na kojemu radi njemačka vlada, prema pisanju političkog tjednika Der Spiegel koji će se u prodaji pojaviti u ponedjeljak.

Vlada Angele Merkel priprema se za slučaj da nova grčka vlada odbije provesti ekonomski program, u skladu s ranijim obećanjem, piše tjednik. Der Spiegel također prenosi kako stručnjaci ministarstva financija rade na prvome scenariju, u skladu s kojim bi se stvari odvijale bez velikih poteškoća: izlazak Grčke iz eurozone, nakon početnih turbulencija, bio bi pozitivan za eurozonu, jer bi "bez svoje najslabije karike, lanac zemalja članica eurozone bio čvršći i snažniji".

Drugim, nepovoljnijim scenarijem njemački stručnjaci predviđaju da bi Italija i Šapnjolska mogle postati sljedeće zemlje na kojima bi se prelomila kriza financijskih tržišta.

Razmotrila bi se i treća opcija, koja bi, kako prenosi Spiegel, bila najnepovoljnija. Radilo bi se o potpunome bankrotu Grčke. Od početka dužničke krize, Njemačka ima "jedan cilj", a riječ je o "stabilizaciji eurozone u sadašnjem obliku", rekla je u četvrtak u Berlinu njemačka kancelarka, opovrgnuvši bilo kakve insinuacije o reduciranoj eurozoni.

Vezane vijesti

'Njemačka ucjena'

'Njemačka ucjena'

Vrhovna koordinatorica borbe protiv europske financijske krize, njemačka kancelarka Angela Merkel, pravi razlog trenutnom jadnom stanju "Starog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika