13.11.2011. / 12:11

Autor: Hina , Nacional.hr

Jamesu Earlu Jonesu uručen Oscar

Svečanost u Kodakovom kazalištu u Los Angelesu bila je treća po redu otkako je američka Akademija za filmske znanosti i umjetnosti odlučila odvojiti dodjelu počasnih od redovnih Oscara

Prvi Oscar sezone, nagrada za životno djelo, uručen je u subotu navečer slavnom američkom filmskom i kazališnom glumcu Jamesu Earlu Jonesu, javljaju američki mediji.

"Duboko sam počašćen, silno zahvalan i potpuno osupnut", rekao je 80-godišnji glumac primajući nagradu. "Ovo je mokri san svih glumaca", dodao je.

Svečanost u Kodakovom kazalištu u Los Angelesu bila je treća po redu otkako je američka Akademija za filmske znanosti i umjetnosti odlučila odvojiti dodjelu počasnih od redovnih Oscara.

Priznati kazališni glumac ovjenčan dvjema nagradama Tony, James Earl Jones nastupio je u više od 50 filmova. Godine 1971. bio je nominiran za Oscara za ulogu u filmu "Velika bijela nada". Glumio je u hitovima "Conanu", "Poljima snova", "Lovu na Crveni oktobar", "Patriotskim igrama". On je glas Dartha Vadera u serijalu "Zvjezdanih ratova".

Uz njega, počasnog Oscara primili su šminker Dick Smith, dobitnik Oscara za rad u filmu "Amadeusu" 1984. godine, koji je karijeru počeo 1945. i u Hollywoodu ga nazivaju "kumom make-upa", i poznata voditeljica Oprah Winfrey koja je nagrađena nagradom Jean Hersholt za humanitarni rad.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika