13.11.2011. / 17:17

Autor: Hina , Nacional.hr

Šelebaju još dva mjeseca zatvora

Poduzetnik Vladimir Šelebaj-Sellier i još četiri osobe osumnjičene su za malverzacije "teške" više od devet milijuna kuna, a nakon gotovo trosatnog ispitivanja 14. listopada im je određen jednomjesečni istražni zatvor

Vladimiru Šelebaju-Sellieru produljen je istražni zatvor u Remetincu na još dva mjeseca zbog istih osnova zbog kojih je i određen prije mjesec dana, a to je zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, ponavljanja kaznenog djela te opasnosti od bijega, izjavio je danas njegov odvjetnik Tihomir Rubeša.

Šelebaj, koji ima i francusko državljanstvo, već je mjesec dana u istražnom zatvoru zbog istrage nad tvrtkom Core Media.

Odvjetnik Rubeša izjavio je za Hinu da je istražni zatvor produljen i Tončeku Mandiću (51), Igoru Šumakoviću (35) i Vladi Bučanu (60). Riječ je o vlasnicima i suvlasnicima tvrtki koje su navodno fiktivno poslovale s Core Mediom i Media spotom i izdavali fiktivne račune na temelju kojih je Šelebaj "izvlačio" novac iz dviju tvrtki. Njima je istražni zatvor 14. listopada određen zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, a Bučanu i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Odvjetnik Rubeša izjavio je kako u odnosu na kaznena djela za koja je osumnjičen Šelebaj treba saslušati još dva svjedoka, a nekoliko svjedoka treba saslušati za kaznena djela ostalih osumnjičenika. Također je rekao da se neki od svjedoka nalaze u inozemstvu.

Poduzetnik Vladimir Šelebaj-Sellier i još četiri osobe osumnjičene su za malverzacije "teške" više od devet milijuna kuna, a nakon gotovo trosatnog ispitivanja 14. listopada im je određen jednomjesečni istražni zatvor.

Šelebaja, koji je u javnosti poznat i kao bivši suprug HTV-ove novinarke i urednice Dijane Čuljak, tužiteljstvo tereti za zlouporabu ovlasti u gospodarskom poslovanju, to jest da je uz pomoć petero suosumnjičenih fiktivnim ugovorima i računima "izvukao" šest milijuna kuna preko tvrtki Core Media i Media spot, a za više od tri milijuna kuna oštetio i državni proračun na račun podizanja uračunatog PDV-a.

Vezane vijesti

Ravnatelj policije nevin pred jednim Šelebajem

Ravnatelj policije nevin pred jednim Šelebajem

Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP) izvijestilo je danas kako je nakon provedenog nadzora i navoda iz pisma Vladimira Šelebaja Selliera ocijenjeno… Više

Komentari

registracija
2/12/09

gromco, 13.11.11. 21:43

qoji Qurac tcekaju s onom droljom Tculjakicom. qaj za nju nema mjesta u istraznom pritvoru?!.
bitch


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika