13.11.2011. / 18:48

Autor: Hina , Nacional.hr

UN o globalnom zagrijavanju

Teška vremena za Zemlju

Taj dokument Skupine međuvladinih stručnjaka o klimatskim promjenama, koja okuplja 194 zemlje svijeta predstavlja rezultate do sada najvećeg istraživanja

IlustracijaIlustracijaJake vrućine će zadesiti Europu, suše Afriku, a razorne oluje otoke, ekstremne nepogode će biti učestalije zbog klimatskog zatopljenja, stoji u izvješću stručnjaka Ujedinjenih naroda koje će biti objavljeno ovog tjedna, javlja France Presse.

Taj dokument Skupine međuvladinih stručnjaka o klimatskim promjenama, koja okuplja 194 zemlje svijeta predstavlja rezultate do sada najvećeg istraživanja.

Od 28. studenoga do 9. prosinca će u Durbanu, u Južnoafričkoj Republici trajati UN-ova godišnja konferencija o klimi.

Stručnjaci predviđaju da će zbog globalnog zatopljenja svijet zadesiti cikloni, vrućine, olujne kiše i suše.

Nacrt izvještaja će se razmatrati na sastanku Međuvladine skupine koji počinje u ponedjeljak u Kampali, glavnom gradu Ugande, a konačna verzija "sažetka za donositelje odluka" biti će predstavljena u petak u Kampali nakon završetka zasjedanja.

Strahuje se da bi u nekim predjelima svijeta naselja mogla nestati.

Vezane vijesti

Pariz i Berlin žele snažniju uniju

Pariz i Berlin žele snažniju uniju

Francuska i Njemačka žele "ojačati gospodarsku, monetarnu a sutra i političku uniju", rekao je u srijedu Francois Hollande dočekujući njemačku… Više

Komentari

registracija
30/11/09

Dugoprugas, 13.11.11. 22:23

Sto ce tek biti kad nam kugla bude imala 50 milijardi ljudi?? Taj scenarij ne mogu ni zamisliti.Jadna nasa unucad ne bih zelijo biti u njihovoj kozi.NE.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika