14.11.2011. / 07:31

Autor: Hina

Janša po anketama prvi ispred Viranta i Jankovića

Prema anketi agencije Mediana koju je u nedjelju objavila Slovenska televizija Slovenska demokratska stranka (SDS) koju vodi nekadašnji premijer Janez janša na prijevremenim bi parlamentarnim izborima koji se održavaju 4. prosinca dobila 25 posto glasova.

Janez JanšaJanez JanšaPrema anketi agencije Mediana koju je u nedjelju objavila Slovenska televizija Slovenska demokratska stranka (SDS) koju vodi nekadašnji premijer Janez janša na prijevremenim bi parlamentarnim izborima koji se održavaju 4. prosinca dobila 25 posto glasova.

Druga je Građanska lista Gregorja Viranta, nekadašnjeg Janšinog ministra za javnu upravu, sa 19 posto, dok bi lista ljubljanskog gradonačelnika Zorana Jankovića, odnosno njegova stranka Pozitivna Slovenija dobila 14 posto.

Riječ je o strankama kojima i ostale ankete pokazuju veliku prednost u odnosu na ostale. Anketa Mediane objavljena prije tri tjedna davala je Virantovoj stranci prednost i 17,2 posto glasova, Janšina stranka tada je bila na drugom mjestu sa 16,5, a Jankovićeva na trećem sa 12,5 posto glasova.

Uz spomenute stranke mjesta u novom sazivu parlamenta prema današnjoj anketi Mediane dobile bi još tri stranke: Socijalni demokrati (SD) aktualnog premijera Boruta Pahora za koje bi glasovalo 6 posto birača, ter Demokratska stranka umirovljenika (DESUS) i Slovenska pučka stranka (SLS) Radovana Žerjava sa po 4 posto glasova, koliki je donji prag za dobivanje zastupničkih mandata.

Na izbore namjerava izaći 62 posto birača, pokazuje telefonsko ispitivanje na reprezentativnom uzorku 609 punoljetnih građana. Dodatnih 15 posto ispitanika navelo je da će na izbore vjerojatno izaći.

Vezane vijesti

Slovenske banke sve teže kreditiraju gospodarstvo

Slovenske banke sve teže kreditiraju gospodarstvo

Slovenska središnja banka upozorila je u srijedu na rastuće gubitke slovenskih banaka zbog čega se i dalje smanjuju mogućnosti kreditiranja… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika