14.11.2011. / 07:43

Autor: Hina

Azija i Pacifik važni za gospodarski rast SAD-a

Američki predsjednik Barack Obama je u nedjelju na Forumu azijsko-pacifičke gospodarske suradnje (APEC) na Havajima rekao da je azijsko-pacifička regija vrlo važna za američki napredak ali da gospodarski rast treba biti uravnotežen i održiv.

Barack ObamaBarack ObamaAmerički predsjednik Barack Obama je u nedjelju na Forumu azijsko-pacifičke gospodarske suradnje (APEC) na Havajima rekao da je azijsko-pacifička regija vrlo važna za američki napredak ali da gospodarski rast treba biti uravnotežen i održiv.

Na sastanku sa čelnicima APEC-a on je rekao da će njihovi razgovori biti usmjereni na poticanje "zelenog" rasta, na to kako pomoći srednjim i manjim tvrtkama da više izvoze

Obama je u subotu najavio dogovor o osnivanja "transpacifičkog parnerstva" kako bi se stvorila najveća zona slobodne razmjene na svijetu.

U transpacifičko partnerstvo su uključene SAD i Japan, ali ne Kina, koja kritizira neke aspekte koje drži nepovoljnima za zemlje u razvoju. "Razgovarat ćemo o načinima zajedničkog rada na ubrzanju gospodarskog rasta", dodao je američki predsjednik kolegama.

"Inzistiram na činjenici da je azijsko-pacifička regija vrlo važna za gospodarski rast Amerike. Mislimo da je to apsolutni prioritet, jer ukoliko to područje ne napreduje, nećemo uspjeti vratiti naše građane na posao, razviti naše gospodarstvo ni povećati tržišta", rekao je Obama.

Vezane vijesti

U hrvatskom gospodarstvu "pada sve što ne treba padati"

U hrvatskom gospodarstvu "pada sve što ne treba padati"

"Hrvatska vlada stalno najavljuje reforme, ali nikako da ih počne i provoditi!" - smatraju poslodavci. Ali ne postoji niti sloga treba li u pomoć… Više

Komentari

registracija
17/12/10

zmaj, 14.11.11. 08:33

Mater ti milu j****!!!! UVIJEK!!!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika