14.11.2011. / 10:19

Autor: Totalsport

Podravka s prvom pobjedom pomogla Krimu

Podravka Vegeta je svoje navijače obradovala pobjedom 28-27 (13-14) protiv Viborga u B skupini

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaRukometašice Podravke Vegete na oproštaju od europske scene su ostvarile prvu pobjedu ove sezone u Ligi prvakinja.

Podravka Vegeta je svoje navijače obradovala pobjedom 28-27 (13-14) protiv Viborga u B skupini. Utakmica je, kao i sve ostale na europskoj sceni, počela minutom šutnje za njemačku 47-godišnju braću blizance Bernda i Reinera Methea, koji su poginuli u automobilskoj nesreći u petak. Tu večer trebali su suditi utakmicu u Balingenu, a u nedjelju su trebali suditi u utakmici B skupine između Krima i Larvika.

Koprivničanke su odlično počele utakmicu protiv Viborga i povele su s 4-0, ali onda dugo nisu zabile gol, pa su se Dankinje brzo vratile u utakmicu, a na odmoru su vodile s 14-13. U završnici su ''kokice'' povele s 27-24 u 56. minuti, ali je Viborg s dva uzastopna gola vratio neizvjesnost. No, Maja Kožnjak je 35 sekundi prije kraja pogodila za 28-26, a gošće su 9 sekundi prije kraja iz sedmerca uspjele samo ublažiti poraz.

Viborg je eventualnom pobjedom, ili čak i s jednim bodom, mogao osigurati nastavak natjecanja u Ligi prvaka. Naime, Larvik je u gostima pobijedio slovenski Krim s 22-19, pa je norveška ekipa, branitelj naslova prvaka u ovome natjecanju, prva na ljestvici sa 8 bodova, Krim i Viborg prikupili su po 6 bodova, ali Slovenke ostaju u Ligi prvakinja zbog boljeg međusobnog omjera, dok će Viborg u Kup kupova. Podravka Vegeta završila je europsku avanturu s 4 boda. Uz malo više sreće, Podravka je vrlo lako mogla biti barem treća, a možda i među prve dvije ekipe.

Sanja Damjanović predvodila je ekipu Podravke u pobjedi nad Viborgom s 10 golova, ali valja pohvaliti i Martu Žderić koja je obranila 17 lopti.

Rukometna LP, skupina B, 6. kolo:

Podravka Vegeta - Viborg 28-27

Krim - Larvik 19-22

Redoslijed: 1. Larvik 8, 2. Krim 6, 3. Viborg 6, 4. Podravka Vegeta 4

Vezane vijesti

Kiel treći put na krovu Europe

Kiel treći put na krovu Europe

Briljantnu sezonu rukometaši njemačkog Kiela okrunili su naslovom europskog prvaka. U finalnoj utakmici Final-Foura Lige prvaka u Lanxess Areni u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika