14.11.2011. / 13:48

Autor: Hina

Ruska vojska uvodi badminton

Rusko ministarstvo obrane nabavit će 10.000 reketa za badminton za uvježbavanje elitnih postrojbi jer se po mišljenju vojske radi o "korisnom" sportu koji je nedavno promovirao predsjednik Dmitrij Medvedev, piše u ponedjeljak dnevnik Izvjestija.

Dmitrij Medvedev i Vladimir PutinDmitrij Medvedev i Vladimir PutinRusko ministarstvo obrane nabavit će 10.000 reketa za badminton za uvježbavanje elitnih postrojbi jer se po mišljenju vojske radi o "korisnom" sportu koji je nedavno promovirao predsjednik Dmitrij Medvedev, piše u ponedjeljak dnevnik Izvjestija.

Po pisanju dnevnika, ruska vojska "kupit će već 2012. deset tisuća reketa i više desetaka tisuća badmintonskih loptica za vježbu elitnih postrojbi".

"Taj je sport vrlo koristan za sve vojnike", ocijenio je šef odjela za tjelesnu pripremu ministarstva Aleksandar Ščepelev.

"Posebno je koristan za osposobljavanje elitnih snajperista jer praćenje loptice vježba očne mišiće, jača kardiovaskularni sustav i pridonosi brzini reakcije", kazao je on.

Novinska služba ministarstva djelomično je potvrdila tu informaciju ali je istaknula da narudžba vojske nije tako velika, ne navodeći točne podatke.

"Igranje badmintona neće biti obavezno za sve vojnike", dodao je glasnogovornik ministarstva.

Vezane vijesti

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Iako je od početka devedesetih Hrvatska s Rusijom potpisala 30-ak međudržavnih ugovora o raznim oblicima suradnje – od gospodarske do obrazovanja i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika