Objavljeno u Nacionalu br. 835, 2011-11-15

Autor: Ivan Starčević

Vijenci i kaktusi

Goran Habuš novi as HNS-a

U ponedjeljak je Varaždinac Habuš postao gradonačelnik, a već u petak je izazvao prometnu nesreću, što je politički uspon kakvog nije bilo od vremena Čačićeva učlanjenja u stranku

PROVJERENO
Četvrtak, Nova TV, 22.25
U sljedeće dvije rečenice zaokružite uvredljive riječi, izmišljene samo u svrhu natječaja, i tako označen primjerak Nacionala osobno unesite u uredništvo, Radnička 45, gdje vas očekuju brojne nagrade, npr. pijenje kave u slobodno odabranom društvu, pjevanje rodoljubnih pjesama itd. Dakle, olovku u ruke pa na posao: najbolji dio emisije bio je prilog ukrašen domoljubnim prenemaganjem nekolicine pripadnika brojnog roda osvjedočenih hrvatskih političkih veličina. Ljubazni autori "Provjerenog" podsjetili su nas na to kako današnji hrvatski političari, na način pravih rvackih troglodita, padaju, pjevaju i plešu. Ne, nije to bilo prenemaganje sa zvijezdama, nego Milan Bandić, prijatelj drag, pada po zasniježenom grobu na koji nije smio doći. Potom izjavljuje, uopće nisam osjetio taj pad. Gđa Vesna Pusić kriješti kao prehlađena papiga nešto o njenoj Hrvatskoj koja ima oči boje mora. Darinkova sestrična Kosor plješće ručicama i pleše. Ona sebe ne vidi, g. Bandić sebe ne osjeća, a gđa Pusić se ne čuje, ukratko: naši vizionari.



DNEVNIK 3
Petak, HRT 1, 23.19
Žalosno nekulturna gđa prof. dr. sc. Nada Zgrabljić Rotar (nije pročitala ni jedan ruski roman) doživjela je zasluženu počast. Na samom kraju emisije, obično rezerviranom za kojekakve bizarnosti, obnarodovano (ponavljamo ružnu riječ: obnarodovano) je da je gospođa postala ni manje ni više nego urednica knjige tuđih tekstova. Naravno da nam je prešućen jedini urednički kriterij za objavljivanje velebnog promaknuća. Antologičarka Zgrabljić je i predsjednica Programskog vijeća HRT-a, pa kad to nije rečeno, tada i ta antologijska vijest neustrašivog urednika i voditelja Siniše Kovačića gubi svaki smisao. Da nam je lijepo rečeno da je gospođa još i predsjednica, pa da joj Siniša čestita na, uvjetno rečeno, knjizi - i mi bi se razdragali nad činjenicom da je njena "knjiga" danas pobijedila sve ostale nove knjige. Sad kad to znamo jasno nam je zašto je voditelj S. Kovačić emisiju odjavio poklikom sretno vam Martinje. Bio je pijan. A o knjizi Alenke Mirković "Glasom protiv topova", jubilarno promoviranoj danas u Vukovaru, HTV će već idućeg petka imati posebnu emisiju.

DNEVNIK
Nedjelja, Nova TV, 19.15
Darinkova sestrična Kosor objavila je formiranje Savjeta intelektualaca HDZ-a (stranke u narodu danas poznatije pod imenom Hrvatska demokratska zločinačka). Dan je sunčan i hladan, ma što hladan - veličanstven! Posredstvom brojnih TV-kamera pratimo povijest u nastajanju. Evo ljudi koji će nas izvesti iz siromaštva ravno u 21. stoljeće. Jedan za drugim, u zimskoj odjeći, svjesno ulaze u dio blokirane imovine, tj. u zgradu HDZ-a. U nizu kojekakvih svježih političkih iskopina, komada tri, ističu se: Mojsije Zdravko Tomac koji se doimlje dirnutim, Zvonimir Šeparović Mojsije Drugi osjeća da je ponovno na konju, Mojsije Miroslav Tuđman ima na licu onaj tatin izraz trajne zlovolje što nije rođen u nekom većem narodu, a tu je i mlađahni docent dr. Nino Raspudić, pripravnik za zvanje autora deset zapovijedi narodu zapadne Hercegovine, ili čega već (na vjeronauku sam bio samo jedanput). HDZ je (vidi zagradu iz prve rečenice) stranka u usponu.

RED CARPET
Nedjelja, Nova TV, 22.48
Katarina Banić je miss nečega za 2010. godinu. Učlanila se u pravašku stranku Luke Podruga koji je sada stao pred kamere, ali je, što bi rekao besmrtni beogradski mislilac dr. Brandon, nebitan. Može raditi što god hoće. Mala Banićeva, rodom iz Trilja, sad govori bitne stvari, na njoj je red da pravaše podigne iz pepela. Kaže da homoseksualnost nikad nije urođena, nego je stvar odgoja i sredine. Vidimo da je na tragu stanovišta koje se potiho izgubilo čak i iz velebne glave doktora Grudena, profesora na Medicinskom fakultetu u Zagrebu, i našlo druge stanare. Evo zašto na primjer ja, kaže miss Banić, nisam postala homoseksualka. Čujmo-čujmo! Dok nacija bez daha očekuje priču o njenom jedinom homoseksualnom iskustvu, punu doslovno sočnih detalja, ona s nekom posebnom snagom uvjerenja, danom samo sljedbenicima Luke Podruga, obrazlaže zašto nije postala to što nije: zato što je odgojena u kršćanskoj obitelji. Amen.

VIJESTI
Ponedjeljak, HRT 1, 14.04
Političar Milanović govori da će odluku o pijanom varaždinskom gradonačelniku u službenom varaždinskom autu prepustiti njegovoj stranki, koja se zove HNS. Iza njega stoji šef te stranke Radimir Čačić i kaže da je gradonačelnikovo ponašanje, pazimo sad: nedozvoljiva greška, pa ako se ona ponovi, bit će sankcija. Zaboravimo sad namjerno Čačićevo iskrivljavanje nedopuštenog u mutno nedozvoljivo, to su finese. Bitno je da je Varaždinac Goran Habuš u ponedjeljak postao gradonačelnik, a već u petak trešten pijan izazvao je prometnu nesreću. Takav strelovit politički uspon do sada nije imao nitko u HNS-u, još od vremena Čačićeva učlanjenja u stranku, pa nije čudo da se popularni Gazimir pl. Mađarski osjeća ugrožen i Habušu prijeti teškim kaznama. Naš zakon je okrutan, pa je Habušu bolje da ga kazni stranački i šoferski kolega, nego da se na njega strovale kaznene odredbe o obveznom liječenju od alkohola i slične dražesti.


Vezane vijesti

Nemam ništa protiv homofobije, ako je unutar 4 zida

Nemam ništa protiv homofobije, ako je unutar 4 zida

DNEVNIK 3 Srijeda, HRT 1, 23.03 “Na Braču sam. Inače, Sinišu Kovačića je nemoguće braniti, sjećam se kako je nemoralno napao svoju kolegicu Anu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika