15.11.2011. / 09:07

Autor: Hina

Masovni pokolj u Siriji

Većina žrtava stradala je u pokrajini Deri, gdje su prosvjedi i počeli 15. ožujka, podsjeća OSDH sa sjedištem u Velikoj Britaniji. Nevladina organizacija upozorava da će broj žrtava rasti jer su mnogi ranjenici u teškom stanju

IlustracijaIlustracijaViše od 70 osoba poginulo je u ponedjeljak u sukobima sigurnosnih snaga i prosvjednika u Siriji, što je najveći broj žrtava u jednome danu od početka narodne pobune, po novim podacima koje je objavila sirijska nevladina organizacija za ljudska prava.

U sukobu sigurnosnih snaga i prosvjednika poginulo je dvadeset sedam civila, trideset četiri vojnika i dvanaest osoba za koje se vjeruje da su dezerteri, priopćio je Sirijski opservatorij za ljudska prava (OSDH). Šezdeset osoba je ranjeno, dodaje.

Većina žrtava stradala je u pokrajini Deri, gdje su prosvjedi i počeli 15. ožujka, podsjeća OSDH sa sjedištem u Velikoj Britaniji. Nevladina organizacija upozorava da će broj žrtava rasti jer su mnogi ranjenici u teškom stanju.

Broj stradalih nije moguće potvrditi iz neovisnog izvora. U ranijem izvješću spominjao se broj od četrdesetak mrtvih u sukobima u ponedjeljak. Od početka prosvjeda početih u ožujku u Siriji je smrtno stradalo više od 3.500 mrtvih, prema UN-ovim podacima.

Vezane vijesti

SAD od ruske tvrtke kupuje helikoptere za Afganistan

SAD od ruske tvrtke kupuje helikoptere za Afganistan

Pentagon je obavijestio Kongres o planovima nabavke dodatnih helikoptera za Afganistan od Rosoboronexporta, ruske tvrtke koju neki američki… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika