15.11.2011. / 22:17

Autor: Hina

'Nisam ja ničiji šef niti sam nezamjenjiv'

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović izjavio je večeras kako se ne smatra se pozvanim komentirati je li HNS trebao ranije reagirati u slučaju Gorana Habuša ali da mu je drago što je HNS donio odluku kakvu je donio.

Zoran MilanovićZoran MilanovićPredsjednik SDP-a Zoran Milanović izjavio je večeras kako se ne smatra se pozvanim komentirati je li HNS trebao ranije reagirati u slučaju Gorana Habuša ali da mu je drago što je HNS donio odluku kakvu je donio.

"Drago mi je da je HNS donio takvu odluku", kazao je Milanović gostujući večeras u središnjem dnevniku HRT-a. Takvo ponašanje niti odobravam niti imam za njega razumijevanja, kazao je nadalje Milanović, no lopta je u tome slučaju bila na strani HNS-a, čiji je Habuš kandidat.

"Ja u ovom trenutku nisam ničiji šef - mi smo partneri. Situacija je delikatna i dogodila se u vrlo nezgodnom trenutku. HNS je odlučio kako je odlučio, a jesu li to mogli napraviti dan ranije ili sutra, na to pitanje ne mogu odgovoriti", kazao je.

Ne smatra se, dodao je, pozvanim komentirati niti treba li Habuš nastaviti obnašati dužnost varaždinskog gradonačelnika. "Ne mogu iznositi mišljenje o tome bi li Habuš trebao ostati gradonačelnik, kako bi se trebao ponijeti. To je nešto što HNS treba riješiti sam, budući je Habuš njihov kandidat".

"Mi na izbore idemo zajedno ali smo ipak četiri stranke", naglasio je Milanović. "Nakon izbora, vjerujem uz podršku građana, bit ćemo jedna vlada, koja će imati vrlo stroge kriterije. Budem li predsjednik hrvatske vlade, takvo ponašanje neću ni na koji način tolerirati i ono što mogu obećati hrvatskoj javnosti je da ja kompromise takve vrste neću raditi", napomenuo je. "To je poruka svima: mi ćemo imati visoke standarde".

Na novinarsko pitanje smatra li Mladena Bajića dobrim državnim odvjetnikom te je li Bajić nezamjenjiv, Milanović je rekao: "Nisam ni ja nezamjenjiv". Državno odvjetništvo nije političko tijelo, te stoga nije i ne smije biti presudno tko mu se nalazi na čelu, rekao je.

Što se tiče davanja autocesta u koncesiju, Milanović je izjavio kako "to mora ostati hrvatska priča" te da koncesije, ako bi one uopće bile moguće, nikako ne bi smjele biti izdane stranim koncernima. Eventualno, napomenuo je, nakon jasne kalkulacije, mogao bi doći u obzir model prema kojemu bi u to ušli hrvatski mirovinski fondovi, ali taj je model samo jedan od mogućih. "Moramo otvoreno govoriti o problemima. To je jedan od mogućih modela ali nije ništa definitivno".

Osvrnuvši se na spekulacije o eventualnom pozivanju MMF-a u pomoć nakon izbora, Milanović je kazao kako MMF nije "baba roga ali niti naša potreba". "Mi ne idemo na izbore da bi se zvao MMF već da bismo se izborili za povjerenje ljudi. MMF može pozvati svatko. Moramo odluke donositi sami i zato idemo na izbore", kazao je Milanović.

Na konstataciju novinara da za ove izbore nema sučeljavanja Milanovića i nekog od kandidata HDZ-a, te pitanje tko koga izbjegava, Milanović je ustvrdio da je on potvrdno odgovorio na sve pozive za televizijsko sučeljavanje.

Vezane vijesti

Vlast nije nenarodna već demokratska

Vlast nije nenarodna već demokratska

U Hrvatskoj nikada na vlasti nije bila nenarodna vlast, ma kako loša bila, već uvijek demokratska vlast koja ima izbornu legitimaciju, izjavio je na… Više

Komentari

registracija
24/4/10

fiorano, 16.11.11. 16:20

Palac gore za ne komentitanje kosorice....gosp.bio i ostao


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika