16.11.2011. / 12:26

Autor: Nacional.hr

UHC Moskva dolazi na proslavu 50. godina Medveščaka

Kao vrhunac sezone u kojoj zagrebački KHL Medveščak obilježava 50 godina kluba, 17. prosinca u Ledenu dvoranu zagrebačkog Doma sportova dolazi slavni ruski KHL klub UHC Dinamo Moskva

Hokejaški klub Dinamo MoskvaHokejaški klub Dinamo MoskvaRođendanska utakmica kojom će hokejaški klub Medveščak proslaviti 50 godina postojanja biti će prava poslastica za sve ljubitelje hokeja. Naime, u goste dolazi hokejaški klub Dinamo Moskva.

„Slijed je ovo razgovora koje mi iz Medveščaka posljednjih mjeseci vodimo s čelništvom ruske lige KHL. Dolazak ruske momčadi u Zagreb je njihovo svojevrsno priznanje i poštovanje nama za 50. obljetnicu jer su nam pomogli u pregovorima oko dolaska momčadi Dinamo Moskve u Zagreb. Velika je to čast za naš klub!", istaknuo je predsjednik zagrebačkog KHL Medveščak Damir Gojanović.

Dodao je kako su željeli 50. godišnjicu obilježiti jednom posebnom utakmicom uz onih 7 koje igraju u siječnju 2012. u Areni Zagreb.

"Uvjereni smo kako će Zagreb ruskoj momčadi pripremiti neviđenu dobrodošlicu! Vjerujem da ćemo dostojanstveno i sportski proslavit 50. rođendan zajedno s našim navijačima!", ističe Gojanović.

Moskovski hokej klub UHC Dinamo osnovan je davne 1946. kao dio sportskog društva Dinamo. U ranim danima bili su vojni klub, sponzorirani od strane KGB-a. Sovjetsko prvenstvo osvojili su četiri puta, još četiri puta osvojili su Prvenstvo Rusije, dok su rusku superligu osvojili dva puta. 1983. i 2008. osvojili su Spengler cup, a 2006. IIHF Europsku Ligu Prvaka. Za sezonu 2010./11. k'sebi su pripojili moskovski klub HC MVD te posljednje dvije sezone nastupaju u ruskoj KHL ligi pod imenom UHC Dinamo Moskva.

Dinamo Moskva je klub u kojem su ponikli veliki svjetski hokejaši poput Alexandra Ovečkina, Maxima Afinogenova, igrali su tamo i Alexei Yashin, Pavel Datsyuk, Evgeni Nabokov, Andrei Markov, Miroslav Satan, tragično preminuli igrač Lokomotiva Karel Rachunek i mnoge druge legende ruskog i svjetskog hokeja.

Treba spomenuti kako je i medveščakovac Frank Banham u sezoni 2003/2004. igrao za moskovski Dinamo zajedno s Alexandrom Ovečkinom.

„Da, igrali smo zajedno nekoliko utakmica i već tada je Ovečkin bio veliki igrač kojeg su vrebali NHL agenti! Bilo je to nevjerojatno iskustvo jer sam u Rusiju stigao iz Amerike, a Moskva je tada već bio izvrsno organiziran klub s velikim sportskim imenima, od kojih su kasnije mnogi poput Ovečkina uspjeli u NHL-u! On je uskoro otišao za Ameriku, a ja sam nakon isteka ugovora otišao za Finsku. Raduje me dolazak moskovske momčadi u Zagreb, velika je to stvar na naš klub, za igrače ali i za publiku", izjavio je Frank Banham.

Ulaznice za utakmicu KHL Medveščak Zagreb - UHC Dinamo Moskva u prodaju kreću od 1. prosinca 2012. Točno vrijeme igranja utakmice, informacije o mjestima prodaje i cijene ulaznica bit će objavljeni uskoro. Utakmica će se igrati u Ledenoj dvorani Doma sportova.

Vezane vijesti

Hokejaši Medveščaka u rujnu u pulskoj Areni

Hokejaši Medveščaka u rujnu u pulskoj Areni

U rujnu ove godine hokejaši zagrebačkog KHL Medveščak u rimskom amfiteatru u Puli odigrat će dvije hokejske utakmice u sklopu regionalne lige EBEL. U… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika