16.11.2011. / 12:56

Autor: Totalsport

Australija, Iran i Irak u završnoj fazi kvalifikacija

Australija je s 1-0 bila bolja od Tajlanda u skupini D, a jedini pogodak u 78. minuti postigao je Brett Holman

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaNogometne reprezentacije Australije, Irana i Iraka prošle su u završnu, četvrtu, rundu kvalifikacija za predstojeće Svjetsko prvenstvo 2014. godine u Brazilu, nakon što su upisale tri gostujuće pobjede.

Australija je s 1-0 bila bolja od Tajlanda u skupini D, a jedini pogodak u 78. minuti postigao je Brett Holman. Australija je nakon ove pobjede sigurna da će završiti prva u skupini i da će biti jedna od 10 reprezentacija koje će se boriti u završnoj fazi kvalifikacija za SP u Brazilu.

Iran je na gostovanju s 4-1 bio bolji od Indonezije, a sve je bilo riješeno do poluvremena do kojeg su gosti imali komotnih dva razlike (3-1).

Irak je slavio kod Jordana s 3-1, te je tom pobjedom izravno izbacio Kinu iz bilo kakvih kombinacija za prolazak u daljnju fazu natjecanja. Kina je odradila svoj dio posla i slavila je kod Singapura (4-0), ali u konačnici im pobjeda nije ništa značila.

Od ostalih rezultata izdvojimo pobjedu Libanona protiv Južne Koreje s 2-1. Tom pobjedom Libanon je došao na rub prolaska u završnu fazu kvalifikacija s obzirom da kolo prije kraja ima dva boda više od trećeplasiranog Kuvajta, koji u posljednjem kolu gostuje kod Koreje kod koje su mu jako male šanse za osvajanje sva tri boda koja bi mu ostavila nadu za prolaz.

Ostalo je jedno kolo do kraja 3. djela kvalifikacija u kojem je 20 momčadi podjeljeno u pet skupina. U završnoj fazi natjecanja napravit će se dvije skupine po pet momčadi, a najbolje dvije reprezentacije iz svake grupe idu na SP. Dvije trećeplasirane reprezentacije odigrat će međusobni susret u kojem će odlučiti koja od njih ide u dodatne međunarodne kvalifikacije za plasman u Brazil 2014. godine.

Azijske kvalifikacije za SP, 5. kolo:

Skupina A:

Jordan - Irak 1-3

Singapur - Kina 0-4

Redoslijed: 1. Irak 12, 2. Jordan 12, 3. Kina 6, 4. Singapur 0

Skupina B:

Kuvajt - UAE 2-1

Libanon - Južna Koreja 2-1

Redoslijed: 1. Južna Koreja 10, 2. Libanon 10. 3. Kuvajt 8, 4. UAE

Skupina C:

Uzbekistan - Tadžikistan 3-0

Sjeverna Koreja - Japan 1-0

Redoslijed: 1. Uzbekistan 13, 2. Japan 10, 3. Svjeverna Koreja 6, 4. Tadžikistan 0

Skupina D:

Tajland - Australija 0-1

Saudijska Arabija - Oman 0-0

Redoslijed: 1. Australija 13, 2. Saudijska Arabija 6, 3. Oman 5, 4. Tajland 4

Skupina E:

Katar - Bahrein 0-0

Indonezija - Iran 1-4

Redoslijed: 1. Iran 11, 2. Katar 9, 3. Bahrein 6, 4. Indonezija 0

Vezane vijesti

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Visokorangirani iranski general u subotu je izjavio kako bi izraelska vojna akcija usmjerena protiv iranskoga nuklearnog programa doveo bi do… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika