16.11.2011. / 12:59

Autor: Totalsport

Čile bolji od Paragvaja

- Vrlo smo ponosni na ovaj rezultat i pobjedu. Ovo su moji najteži trenerski dani, s ljudskog i trenerskog aspekta - izjavio je izbornik Čilea Claudio Borghi

Čileanski nogometašiČileanski nogometašiNogometna reprezentacija Čilea pobijedila je u Santiagu Paragvaj s 2-0 u južnoameričkim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Nakon teškog poraza u gostima kod Urugvaja 4-0, Čile se vratio u život s ovom pobjedom i sada ima dvije pobjede i dva poraza, odnosno 6 bodova, dok je Paragvaj ostao na četiri.

Pogotke za Čielance postigli su branič Pablo Contreras u 28. minuti i pričuva Matias Campos Toro u 86.

- Vrlo smo ponosni na ovaj rezultat i pobjedu. Ovo su moji najteži trenerski dani, s ljudskog i trenerskog aspekta - izjavio je izbornik Čilea Claudio Borghi, aludirajući na činjenicu da je uoči utakmice protiv Urugvaja suspendirao petoricu nogometaša. Optužio ih je da su zakasnili u trening-kamp nakon izlaska, ''i to u neadekvatnom stanju''. Drugim riječima, sugerirao je da su previše popili. Arturo Vidal, Jorge Valdivia, Jean Beausejour, Carlos Carmona i Gonzalo Jara priznali su kašnjenje, ali tvrde da nisu bili pijani, odnosno da je izbornik pretjerao u toj kvalifikaciji.

Venezuela je u San Cristobalu pobijedila Boliviju s 1-0. Pogodak je postigao Oswaldo Vizcarrondo u 26. minuti.

Venezuela, jedina reprezentacija u desetočlanoj južnoameričkoj konfederaciji koja nikada nije zaigrala na Svjetskom prvenstvu, sada na svom kontu ima sedam bodova, dok je Bolivija ostala na jednom.

Edison Mendez i Cristian Benitez svojim su golovima u drugom poluvremenu omogućili reprezentaciji Ekvadora domaću pobjedu u Quitu protiv Perua s 2-0. Ekvador je u trećem nastupu upisao drugu pobjedu, a Peru pretrpio drugi poraz.

Podsjećamo, Argentina je na gostovanju kod Kolumbije nadoknadila zaostatak 1-0 na poluvremenu, te je golovima Messija u 61. i Agüera u 85. minuti proslavila važnu pobjedu 2-1.

Južnoameričke kvalifikacije za SP:

Kolumbija - Argentina 1-2 (Pabon 45 / Messi 61, Agüero 85)

Ekvador - Peru 2-0 (Mendez 70, Benitez 89)

Čile - Paragvaj 2-0 (Contreras 28, Campos 86)

Venezuela - Bolivija 1-0 ( Vizcarrondo 26)

Redoslijed: 1. Urugvaj 7 (3), 2. Argentina 7 (4), 3. Venezuela 7 (4), 4. Ekvador 6 (3), 5. Čile 6 (4), 6. Kolumbija 4 (3), 7. Paragvaj 4 (4), 8. Peru 3 (3), 9. Bolivija 1 (4)

Vezane vijesti

Prijateljska: Paragvaj bolji od Čilea

Prijateljska: Paragvaj bolji od Čilea

Nogometaši Paragvaja pobijedili su u prijateljskoj utakmici odigranoj u Luqueu reprezentaciju Čilea s 2-0. Edgar Benitez doveo je domaću selekciju u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika