16.11.2011. / 13:10

Autor: Totalsport , Nacional.hr

Löw: Igrali smo s puno entuzijazma i lakoće

Miroslav Klose je bio junak utakmice. Jedan gol je zabio, preostala dva je namjestio

Miroslav Klose Miroslav Klose Izbornik njemačke nogometne reprezentacije Joachim Löw oduševljen je predstavom svoje momčadi u pobjedi nad Nizozemskom 3-0 u Hamburgu u prijateljskom ogledu.

Strijelci za pobjedu ''elfa'' nad velikim rivalom bili su Müller u 15. minuti, Klose u 26. i Özil u 66. minuti.

Miroslav Klose je bio junak utakmice. Jedan gol je zabio, preostala dva je namjestio. Mogao se još dva puta upisati u strijelce. Svejedno, i s ovim jednim golom je stigao do brojke od 63 gola za ''elf'' i sada ga još samo pet golova dijeli od legendarnog Gerda Müllera, najboljeg njemačkog strijelca svih vremena.

Njemačka je pobijedila Nizozemsku prvi puta nakon 1996. godine. Razlog više za zadovoljstvo izbornika Joachima Löwa.

- Igrali smo s puno entuzijazma i lakoće. Odlično smo kombinirali. Posebno dobro smo funkcionirali u veznom redu i napadu, pa su Nizozemci teško i rijetko dolazili u opasnu zonu. Možemo biti vrlo zadovoljni, ne samo s ovom utakmicom, već s cijelom ovom godinom - rekao je Löw.

Veznjak Toni Kroos koncizno je ponudio svoj sažetak večeri.

- Očekivali smo težu utakmicu. No, dobro, ovo je ipak bio samo prijateljski ogled. Imali smo super godinu, ali sljedeća je puno važnija.

Dodajmo kako je pobjedom 3-1 protiv Grčke u prijateljskoj utakmici u Altachu, reprezentacija Rumunjske prekinula je niz Grka od 17 uzastopnih utakmica bez poraza.

Urugvaj je na Olimpijskom stadionu u Rimu pobijedio Italiju s 1-0. Pogodak je postigao Sebastian Fernandez, napadač Malage koji je obično rezerva u urugvajskoj reprezentaciji, već u 3. minuti susreta.

Vezane vijesti

"Panenka" je slomila Engleze

"Panenka" je slomila Engleze

"Dirigent" talijanske nogometne reprezentacije Andrea Pirlo smatra da je način na koji je izveo jedanaesterac u četvrtfinalu Europskog nogometnog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika