16.11.2011. / 13:15

Autor: Hina

Sud podupro uklanjanje prosvjednika s Wall Streeta

Sudac je potvrdio pravo grada New Yorka da iz parka ukloni prosvjednike pokreta Occupy Wall Street nakon što je policija u utorak rastjerala dva mjeseca duge prosvjede protiv gospodarske nejednakosti.

Prosvjednici se ne smiju vratiti u parkProsvjednici se ne smiju vratiti u parkSudac je potvrdio pravo grada New Yorka da iz parka ukloni prosvjednike pokreta Occupy Wall Street nakon što je policija u utorak rastjerala dva mjeseca duge prosvjede protiv gospodarske nejednakosti.

Prosvjednicima koji su otjerani u iznenadnoj akciji pred zoru, 16 sati kasnije dopušteno je da se vrate ali im je zabranjeno da donose šatore i vreće za spavanje kojima su posljednja dva mjeseca park u blizini Wall Streeta pretvorili u urbani logor.

Sudac newyorškog vrhovnog suda Michael Stallman utvrdio je da grad ima pravo provesti zabranu spavanja u parku Zuccotti napomenuvši da nova pravila još uvijek štite pravo prosvjednika na slobodu govora po prvom amandmanu ustava SAD-a.

Nakon presude policija je uklonila barikade na dvije točke i dopustila ljudima da se vrate jedan po jedan. U parku se pod laganom kišom okupilo nekoliko stotina ljudi a gomila se tijekom noći smanjila.

Istjerivanje prosvjednika iz parka je naredio gradonačelnik New Yorka Michel Bloomberg rekavši da njihovo dugotrajno logoravanje ugrožava sanitarnu i vatrogasnu sigurnost.

Vezane vijesti

Čačić podliježe mađarskom pravosuđu

Čačić podliježe mađarskom pravosuđu

Prvi potpredsjednik vlade i ministar gospodarstva Republike Hrvatske Radimir Čačić, optužen za izazivanje prometne nesreće 2010. s dvije poginule… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika