16.11.2011. / 14:28

Autor: Nacional.hr

Zbog štrajka mogući problemi u Zračnoj luci Zagreb

Kao razlog za pokretanje štrajka sindikati navode neprihvaćanje ovih izmjena i dopuna Kolektivnog ugovora za Zračnu luku Zagreb, naglašavajući da je „svrha zaštita postignutog standarda rada i radničkih prava u Zračnoj luci Zagreb, naročito u okolnostima moguće koncesije"

Promet bi mogao biti otežanPromet bi mogao biti otežanZračna luka Zagreb u priopćenju je upozorila kako bi u petak, 18. studenog u vremenu od 11 do 16 sati moglo doći do poteškoća u redovitom odvijanju zračnog prometa.

Naime, za taj je period najavljen štrajk radnika Zračne luke Zagreb, za koji u Upravi smatraju da je neopravdan. Postupak mirenja nije uspio, budući su sindikati u zadnjem trenutku izašli s prijedlogom dopuna Kolektivnog Ugovora kojeg Uprava nije mogla prihvatiti. Kao razlog za pokretanje štrajka sindikati navode neprihvaćanje ovih izmjena i dopuna Kolektivnog ugovora za Zračnu luku Zagreb, naglašavajući da je „svrha zaštita postignutog standarda rada i radničkih prava u Zračnoj luci Zagreb, naročito u okolnostima moguće koncesije".

Međutim, ističu da su sindikati predloženim izmjenama i dopunama kolektivnog ugovora umjesto zaštite stečenih prava, zatražili nerazborito povećanje svih materijalnih prava, u odnosu na ona koja trenutno uživaju. Podsjetimo da je najniža prosječna neto mjesečna plaća NKV radnika u Zračnoj luci Zagreb 5.924,00 kune na što se dodatno isplaćuju naknada za prijevoz, topli obrok, božićnica, uskrsnica i regres. Tu su i brojna materijalna prava poput redovitog godišnjeg sistematskog pregleda, dara za djecu, jubilarnih nagrada i sličnog. Plaće i materijalna prava ostalih zaposlenika uvećana su sukladno njihovoj stručnoj spremi.

Vezane vijesti

Štrajk u Ini

Štrajk u Ini

U Ini nikad nije dosadno. Jedan je od predmeta na suđenju bivšem premijeru Ivi Sanaderu, Bruxelles zamjera Vladi što želi staviti ministre u Nadzorni… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika