16.11.2011. / 17:50

Autor: Nacional.hr

Tajni sastanci u Marcellinu

Razgovori s Hernadijem i brušenje strategije za povratak

Nacional je još prije dvije godine, u razdoblju kad se famozni sastanak dogodio, pisao o tome da se bivši premijer, krajem desetog i početkom jedanaestog mjeseca 2009., u toj prostoriji tajno nalazio s pojedinim ministrima s kojima je i nakon abdikacije ostao u prisnom odnosu. Vlasnik Marcellina kako je upravo zbog pritiska javnosti sačuvao snimke nadzornih kamera iz svog restorana

Ivo SanaderIvo SanaderMario Čerhak, vlasnik zagrebačkog restorana Marcellino, u kojem je snimljen sastanak bivšeg premijera Ive Sanadera i šefa MOL-a Zolta Hernadija, održao je konferenciju za novinare u prisutnosti svoga odvjetnika Silvija Hraste, pozvavši se pritom na tekstove koji su u to vrijeme objavljeni u Nacionalu.

Naime, Nacional je još prije dvije godine, u razdoblju kad se famozni sastanak dogodio, pisao o tome da se bivši premijer, krajem desetog i početkom jedanaestog mjeseca 2009., u toj prostoriji tajno nalazio s pojedinim ministrima s kojima je i nakon abdikacije ostao u prisnom odnosu. Tada se nagađalo kako Sanader tim sastancima priprema svoj povratak u aktivnu politiku, što se pokazalo točnim nekoliko tjedana kasnije.

Tada su Nacionalovi izvori potvrdili kako se Sanader našao sa Tomislavom Karamarkom, Ivanom Šimonovićem, Biancom Matković, Gordanom Jandrokovićem, ali i Damirom Polančecom. Iako je Polančec kasnije pokušao demantirati sastanak, Nacionalovi izvori potvrdili su da se Polančec sa Sanaderom sastao neposredno prije njegove objave ostavke na mjesto potpredsjednika Vlade i ministra gospodarstva. Jandroković je svoje sudjelovanje pak demantirao putem priopćenja iz Ministarstva vanjskih poslova.

No, Nacionalove tekstove Čerhak je danas prezentirao kako bi 'pojasnio situaciju u kojoj se našao tada' uz napomenu da je uvijek 'štitio privatnost svojih gostiju'.

Izdvojena prostorija u MarcellinuIzdvojena prostorija u MarcellinuIstaknuo je, naime, kako je upravo zbog pritiska javnosti sačuvao snimke nadzornih kamera iz svog restorana.

"Pitam gospođu Sloković koliko dugo bi ona čuvala snimke načinjene u svom radnom prostoru, ako bi taj radni prostor bio medijski prezentiran stožerom za takva djelovanja kakva su se spominjala u navedenom kontekstu, a da pri tome nije i sama sudionik. Ili koji bi razlog navela zašto ih je izbrisala ako bi netko od zakonom odgovornih tijela tražio odgovor. Da li ulaskom gostiju u naš restoran i činjenicom da imamo video nadzor moramo prihvatiti i odgovornost naših gostiju i saučesništvo, ili automatizmom postati stožeri, zato da ne bi sutra bili kazneno odgovorni tumačenjem odvjetnika koji brane svoje klijente?", naveo je Čerhak u svojoj izjavi te istaknuo kako upiti medija ipak nemaju težinu upita Uskoka i DORH-a.

Vezane vijesti

Sanader je bio svemoguć

Sanader je bio svemoguć

Bivši glavni tajnik HDZ-a Ivan Jarnjak završio je danas trodnevno svjedočenje u slučaju Fimi medija, ustvrdivši u odgovoru bivšem premijeru i… Više

Komentari

registracija
11/1/11

Kinezojapanac, 16.11.11. 22:04

Najbolje da sada tog ugostitelja koji sigurno uredno godinama plača porez, prirez, zarez, dorez i još stotini pizdi materina lijepo osude, a Sanadera hitno puste.


registracija
22/3/11

vferari, 17.11.11. 14:04

Sve je to mafija,oni su namještali jedan drugome,tamo gdje se pojavi Karamarko budite sigurni da za njega rade barem troje prisutnih a jedan od njih vlasnik restrana koji je dobio nalog da snima i snimke spremi.


registracija
11/1/10

fluid, 23.11.11. 22:11

Mislio sam da je ovaj pametnjaković lud.Sada sam siguran da je glup.Kakvo mu je to objašnjenje?Pa nebih mu došao u lokal osim kada bi me on osobno zarazio svojom glupošću.I takvi su uspješni biznismeni u Hrvatskoj?Nije ni čudo da propadamo stubokom.Zaista su vrijednosti toliko poremećene da nam ni dragi Bog nemože pomoći.


registracija
11/1/10

fluid, 23.11.11. 22:17

Ma još gore je Državno odvjetništvo.Da sam ja na mjestu Čede Prodanovića i Sanadera,veselio bih se ovakvim dokazima.Pa ako i bude osuđen u Hrvatskoj,na sudu u Strasburu će ga,po toj osnovi osloboditi.Naprosto jer je to nezakonito pribavljen dokaz.To nemože biti kompetentan dokaz na sudu.Točka.Brine me samo kako je to perfidno smišljeni plan kako bi se Sanader izvukao a da nitko u Hrvatskooj nebude odgovoran.Jer,kao,presudio je netko treći.Nisu naši krivi zbog toga.Oni su "sve učinili"kako bi Sanadera osudili.Ako nije taj scenario,tada pored ovakvog tužiteljstva treba krenuti u lov na sve moguće oblike pljački i prevara.Nemamo se čega bojati.Nitko ozbiljan nam ne prijeti ni kaznama ni zatvorom.Procesima da,ali zatvor - nipošto.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika