11.11.2002. / 00:00

Autor: Mario Duspara

POLITIKA

KOALICIJA PONOVNO U KRIZI



‘’Ne želimo graditi partnerske odnose sa onima koji promišljeno podmeću HSS-u’’ rekao je u nedjelju predsjednik Sabora i HSS-a Zlatko Tomčić. Tomčić je optužio je svojeg koalicijskog partnera SDP za prljave igre i rekao kako je iznenađen nervozom koja vlada u toj stranci, nakon što su na njezinom skupu u Tuheljskim toplicama iznešene ocjene da HSS ‘’nema mjere u svojim zahtjevma’’. Zaoštravanje odnosa koalicijskih partnera kulminiralo je nakon što je neimenovani visokopozicionirani član SDP-a izjavio da je HSS na sastanku sa SDP-om tražio da Vlada uloži 1.5 milijardi kuna u kombinate. Tomčić je to demantirao rekavši da su se na sastanku ‘’usput spominjali’’ iznosi od oko 200 milijuna kuna. Zaoštravanje odnosa je započelo kada je premijer Račan nakon sjednice vlade o prodaji Ine rekao da su se on i potpredsjednik Vlade Slavko Linić zalagali isključivo za prodaju 25% plus jedne dionice te tvrtke, a da su ‘’neki drugi čelnici bili za druge opcije’’. Tomčić je rekao da je upravo Linić predložio da se kupcu ostavi mogućnost prvokupa Ine u budućnosti.
Premijer Račan je na to izjavio da se ‘’ bez konflikata u vladajućoj koaliciji ne može’’, ali ‘’da se ti problemi previše dramatiziraju’’, te da će učiniti sve da da slijedeći izbori budu redovni.

Vezane vijesti

'Neću vratiti mandat'

'Neću vratiti mandat'

Saborski zastupnik Damir Bajs, kojega je Predsjedništvo HSS-a suspendiralo i do danas mu dalo rok da stranci vrati saborski mandat, poručio je da… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika