16.11.2011. / 17:55

Autor: Hina

U Sarajevo iz Srbije stigla optužnica protiv Glavaša

Ministarstvo pravosuđa Bosne i Hercegovine primilo je optužnicu iz Srbije kojom se Branimira Glavaša tereti za ratne zločine i ona će mu biti proslijeđena, potvrđeno je Hini u srijedu u Sarajevu.

Branimir GlavašBranimir GlavašMinistarstvo pravosuđa Bosne i Hercegovine primilo je optužnicu iz Srbije kojom se Branimira Glavaša tereti za ratne zločine i ona će mu biti proslijeđena, potvrđeno je Hini u srijedu u Sarajevu.

Glasnogovornica Ministarstva pravosuđa BiH Marina Bakić nije mogla komentirati što točno stoji u oprtužnici, pojašnjavajući tek kako će ona biti uručena Glavašu. On u zatvoru u Mostaru izdržava kaznu od osam godina zatvora, što ju je zbog ratnih zločina nad srpskim civilima u Osijeku izreklo hrvatsko a potvrdilo bosanskohercegovačko pravosuđe.

Bakić je podsjetila kako je nedvojbena činjenica da Glavaš uz hrvatsko ima i državljanstvo BiH što automatski predstavlja zapreku za njegovo eventualno izručenje Srbiji.

Glavašev odvjetnik u BiH Nikica Gržić, koji ga je zastupao u predmetu vezanome uz proces koji se vodio pred hrvatskim pravosuđem, izjavio je kako nije upoznat s ovim slučajem.

Dodao je da on nije dobio punomoć za eventualno zastupanje u novome predmetu iz Srbije i istaknuo da ne postoji mogućnost za Glavaševo izručenje Srbiji jer ima bosanskohercegovačko i hrvatsko državljanstvo.

Gržić ne vjeruje da će srbijanske vlasti ustupiti optužni spis protiv Glavaša kako bi se protiv njega vodio kazneni postupak za ratne zločine pred sudom u BiH jer to do sada nisu učinili niti u jednome slučaju.

Vijeće za ratne zločine Višeg suda Republike Srbije podiglo je optužnicu protiv više hrvatskih vojnih i političkih dužnosnika među kojima su i Vladimir Šeks, Ivan Vekić, Tomislav Merčep, tereteći ih za genocid i ratni zločin nad 19 pripadnika srpske nacionalnosti s područja Vukovara.

Vezane vijesti

Glavaš odbio Karamarka

Glavaš odbio Karamarka

Branimira Glavaša u mostarskom zatvoru vrlo često posjećuju poznate javne osobe iz Hrvatske, tako da sama po sebi nije naročito zanimljiva činjenica… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika