16.11.2011. / 18:35

Autor: Hina

Prosvjed na Berkeleyu, jedna osoba ranjena

Nekoliko tisuća prosvjednika iz pokreta Occupy Wall Street, u utorak poslijepodne po lokalnom vremenu promarširalo je kampusom kalifornijskog Sveučilišta Berkeley, a neki su odlučili postaviti i šatore na mjestima s kojih ih je policija prošli tjedan uklonila, izvijestila je u srijedu francuska agencija France Presse.

Prosvjed na Sveučilištu Berkeley (Foto: Javier Panzar/Twitter)Prosvjed na Sveučilištu Berkeley (Foto: Javier Panzar/Twitter)Nekoliko tisuća prosvjednika iz pokreta Occupy Wall Street, u utorak poslijepodne po lokalnom vremenu promarširalo je kampusom kalifornijskog Sveučilišta Berkeley, a neki su odlučili postaviti i šatore na mjestima s kojih ih je policija prošli tjedan uklonila, izvijestila je u srijedu francuska agencija France Presse.

Nekoliko sati ranije, policija je u istome kampusu ispalila nekoliko hitaca na naoružanog muškarca, pritom ga ranivši. Incident se dogodio nakon početka prosvjeda, no organizatori su na twitteru objavili kako incident nema veze s prosvjedom u kojemu je, prema njihovoj procjeni, sudjelovalo oko 5.000 osoba.

Ozlijeđeni muškarac je prebačen u bolnicu, a studenti su evakuirani iz sveučilišnih dvorana. "Osoblje sveučilišta opazilo je sumnjivog naoružanog muškarca kako ulazi u dizalo. Odmah je upozorena i pozvana policija", rekla je glasnogovornica Sveučilišta.

"Naoružani muškarac izašao je iz dizala i ušao u jednu od dvorana. Policija ga je slijedila, zatraživši od njega da se preda, no on je u tom trenutku izvukao oružje, zbog čega su policajci prema njemu ispalili nekoliko hitaca, pritom ga ranivši", rekla je glasnogovornica.

Voditelj sveučilišne policije, Mitchell Celaya kazao je kako je riječ o prvome incidentu ove vrste u njihovu kampusu od osamdesetih godina.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika