16.11.2011. / 18:32

Autor: Hina

ICTY naložio da Mladić prođe potpuni liječnički pregled

Međunarodni kazneni sud za zločine počinjene na prostoru bivše Jugoslavije (ICTY) naredio je bivšem zapovjedniku bosanskosrpskih oružanih snaga Ratku Mladiću, koji očekuje suđenje po optužbama za genocid i ratne zločine, da se podvrgne potpunom liječničkom pregledu koji će pokazati je li u dovoljno dobrom zdravstvenom stanju da prati suđenje.

Ratko MladićRatko MladićMeđunarodni kazneni sud za zločine počinjene na prostoru bivše Jugoslavije (ICTY) naredio je bivšem zapovjedniku bosanskosrpskih oružanih snaga Ratku Mladiću, koji očekuje suđenje po optužbama za genocid i ratne zločine, da se podvrgne potpunom liječničkom pregledu koji će pokazati je li u dovoljno dobrom zdravstvenom stanju da prati suđenje.

Haško tužiteljstvo se boji da bi Mladić, kojem je 69 godina i često se žalio na loše zdravstveno stanje, mogao umrijeti prije nego što mu bude suđeno, kao što se dogodilo bivšem jugoslavenskom moćniku Slobodanu Miloševiću koji je umro prije izricanja presude.

"Potpuni zdravstveni pregled optuženoga pomoći će sudu u predraspravnoj fazi da bolje procijeni da li i u kojoj mjeri njegovo zdravstveno stanje može utjecati na pripremu skorašnjeg suđenja", naglašava se u pisanoj izjavi predsjedajućeg suca Alphonsa Orieja.

Vezane vijesti

Suđenje Mladiću odgođeno na neodređeno vrijeme

Suđenje Mladiću odgođeno na neodređeno vrijeme

Međunarodni kazneni sud za bivšu Jugoslaviju priopćio je u ponedjeljak kako se suđenje bivšem vojnom zapovjedniku bosanskih Srba Ratku Mladiću odgađa… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika