17.11.2011. / 10:25

Autor: Totalsport

LP: Alilović šokirao Berlinčane, Buntić preslab za AM

Do četvrte su pobjede također došli rukometaši Atletico Madrida, koji su kod Kielcea u srazu iste skupine slavili s uvjerljivih 37-29

Mirko Alilović (u narančastom dresu)Mirko Alilović (u narančastom dresu)Odigrane su prve tri utakmice petog kola rukometne Lige prvaka. Sjajnu je rolu u iznenađujućoj pobjedi Veszprema kod Füchse Berlina u srazu B-skupine odigrao Mirko Alilović.

Hrvatski je reprezentativni golman bio najbolji igrač utakmice u pobjedi gostiju, već četvrtoj u pet nastupa. Zabili su mu iz igre domaći rukometaši samo 44% udaraca prema golu.

U pobjedničkoj je momčadi BiH-reprezentativac Mirsad Terzić zabio šest, dok je Srbin Marko Vujin stao na šest pogodaka. Renato Sulić zabio je dva, a Vedran Huđ niti jednom. Kod domaćih je Danac Torsten Laen bio najbolji s pet golova. Ivan Ninčević dodao je dva, dok se Denis Špoljarić nije upisivao među strijelce.

Premda je uloga favorita pripala rukometašima Füchsea, pobjeda Mađara može se okarakterizirati blagim iznenađenjem. Domaćin je bolje otvorio utakmicu, u 9. minuti poveo s 4-2, a u 16. minuti Veszprem je stigao do prvog vodstva (7-6).

Potom se igralo gol za gol, pa je nakon 20 minuta igre rezultat bio poravnat (9-9). Pet minuta prije kraja prvog dijela rezultat je također izjednačen (12-12), no gosti u finišu rade mini-seriju i na odmor odlaze sa 15-13 u svoju korist.

U 34. minuti Mađari su imali tri gola prednosti (18-15), a šest minuta kasnije vodili su 20-16. Nijemci se vraćaju u igru (18-20), a onda opet serija Veszprema (24-21), da bi na kraju susret bio završen rezultatom 29-24 za goste. Njemačka momčad pala je nakon što se ozlijedio jedan od ključnih igrača, Poljak Bartlomiej Jaszka. Inače u berlinskoj dvorani ovaj susret je promatralo je 6.000 gledatelja.

Do četvrte su pobjede također došli rukometaši Atletico Madrida, koji su kod Kielcea u srazu iste skupine slavili s uvjerljivih 37-29. Nicolai Markussen i Kiro Lazarov bili su najbolji u pobjedničkom sastavu s po osam golova. Michal Jurecki za Poljake je zabio 11, dok je hrvatski reprezentativac Denis Buntić stao na sedam pogodaka.

Do treće su pobjede i drugog mjesta u C-skupini došli slovenski prvaci, Rukometaši Cimosa iz Kopra, pobijedivši u St. Peterburgu domaću momčad 35-26.

Rukometna Liga prvaka, 5. kolo, skupina B:

Füchse Berlin - Veszprem 24-29

Kielce - Atleico Madrid 27-39

Redoslijed: 1. Atletico Madrid 9, 2. Veszprem 8, 3. Füchse Berlin 5, 4. Kielce 4, 5. Čehovski Medvjedi 2 (-1), 6. Bjerringbro-Silkeborg 0 (-1)

skupina C:

St. Petersburg - Cimos Koper 26-35

Redoslijed: 1. HSV 8 (-1), 2. Cimos Kopet 6, 3. Metalurg 5 (-1), 4. Wisla Plock 4 (-1), 5. St. Petersburg 3, 6. Constanta 0 (-1)

Vezane vijesti

Kiel treći put na krovu Europe

Kiel treći put na krovu Europe

Briljantnu sezonu rukometaši njemačkog Kiela okrunili su naslovom europskog prvaka. U finalnoj utakmici Final-Foura Lige prvaka u Lanxess Areni u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika