17.11.2011. / 11:32

Autor: Totalsport

Blackhawksi s najboljim uvodom u sezonu od 1982.

Montreal Canadiensi pobijedili su sedmi put u 10 posljednjih utakmica deklasiravši na svom ledu slabašne Carolina Hurricanese 4-0, dok su u kalifornijskom dvoboju Los Angeles Kingsi u Staples Centeru nadigrali Anaheim Duckse s minimalnih 2-1 nakon raspucavanja kaznenih udaraca

Igrači Chicago BlackhawksaIgrači Chicago BlackhawksaHokejaši Chicago Blackhawksa, prvaci NHL lige iz 2010. godine, došli su do 12. pobjede u sezoni u derbiju Zapadne konferencije kod Vancouver Canucksa...

Pobijedili su s impresivnih 5-1 kod aktualnog doprvaka NHL lige i momčadi koja ih je početkom mjeseca u Chicagu deklasirala sa 6-2.

Domaći su čak poveli, no jaka je gostujuća momčad, svakako jedna od najpotentnijih u ligi, preokrenula pogocima Andrewa Brunettea, Patricka Kanea, Jonathana Toewsa, Patricka Sharpa i Stevea Montadora.

Kapetanu Toewsu to je bio peti pogodak u četirima posljednjim utakmicama, no najkorisniji igrač na ledu bio je 32-godišnji Slovak Marian Hossa, još jedna superzvijezda u gostujućim redovima, koji je upisao tri asistencije.

Bila je ovo prva od šest gostujućih utakmica Blackhawksa zaredom. S 27 osvojenih bodova iz 19 utakmica igrači Joela Quennevillea na najboljem su ligaškom startu od sezone 1982/83.

Montreal Canadiensi pobijedili su sedmi put u 10 posljednjih utakmica deklasiravši na svom ledu slabašne Carolina Hurricanese 4-0, dok su u kalifornijskom dvoboju Los Angeles Kingsi u Staples Centeru nadigrali Anaheim Duckse s minimalnih 2-1 nakon raspucavanja kaznenih udaraca. Odluka je došla u sedmoj seriji: Justin Williams zabio je prvi gol za Kingse, čiji je vratar Jonathan Quick skinuo i sedmi pokušaj gostujućim pucačima.

Ducksi, za koje je zabio 41-godišnji finski veteran Teemu Selänne, izgubili su 11 od 13 posljednjih utakmica.

NHL liga, srijeda:

Buffalo - New Jersey 3-5

Montreal - Carolina 4-0

Vancouver - Chicago 1-5

Los Angeles - Anaheim 2-1, penali

Vezane vijesti

NHL: Kingsi na pobjedu od Stanley Cupa

NHL: Kingsi na pobjedu od Stanley Cupa

Hokejaši Los Angeles Kingsa u trećoj su utakmici finalne serije NHL doigravanja, prvoj na svom ledu, u Staples Centeru, pobijedili New Jersey Devilse… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika