17.11.2011. / 11:42

Autor: Totalsport

Juventus izgubio još jednu pravnu bitku

Predsjednik kluba Andrea Agnelli najavio je daljnu borbu za zaštitu klupskih interesa, te je pozvao na okrugli stol na kojem bi se još jednom trezveno analizirali svi dokazi iz Calciopolija, korupcijskog skandala iz 2006. godine, čiji je glavni protagonist bio ondašnji Juventusov direktor Luciano Moggi

Juventusova klupaJuventusova klupaTalijanski sportski sud (TNAS) u srijedu se proglasio nekompetentnim za opoziv odluke o oduzimanju naslova prvaka nogometnom klubu Juventusu 2005. i 2006. godine.

TNAS-u su se Juventusovi odvjetnici javili nakon što je nekompetentnost prije nekoliko dana proglasio Talijanski nogometni savez, opravdavši svoju odluku protokom vremena predviđenog za prigovor.

Iz Juventusa su se na pravnu akciju odlučili nakon Napuljskog slučaja, čije su presude akteri Calciopolija dočekali prije desetak dana. Kako je krivnja za namještanje rezultata individualizirana na Luciana Moggija, u torinskom klubu pokušali su djelovati u pravcu spašavanja štete koju im je skandal nanio. U klubu su je procijenili, s obzirom na gubitak naslova, sponzora i ispadanje u drugu ligu, na 444 milijuna eura.

Predsjednik kluba Andrea Agnelli najavio je daljnu borbu za zaštitu klupskih interesa, te je pozvao na okrugli stol na kojem bi se još jednom trezveno analizirali svi dokazi iz Calciopolija, korupcijskog skandala iz 2006. godine, čiji je glavni protagonist bio ondašnji Juventusov direktor Luciano Moggi.

Vezane vijesti

Juventus otkupio Giovincov ugovor

Juventus otkupio Giovincov ugovor

Talijanski nogometni reprezentativac Sebastian Giovinco, 25-godišnji ofenzivni veznjak, vraća se u Juventus koji je od Parme otkupio 50% ugovornih… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika