17.11.2011. / 16:18

Autor: Hina

Google ponudu obogatio "glazbenom prodavaonicom"

Google je u srijedu pokrenuo internetsku prodaju glazbenih sadržaja na platformi Android Market čime izravno konkurira Amazonu te iTunesu, koji zasad ipak ne moraju strahovati od internetskog pretraživača.

Google Music trenutno nije dostupan u EuropiGoogle Music trenutno nije dostupan u EuropiGoogle je u srijedu pokrenuo internetsku prodaju glazbenih sadržaja na platformi Android Market čime izravno konkurira Amazonu te iTunesu, koji zasad ipak ne moraju strahovati od internetskog pretraživača.

"Sa zadovoljstvom objavljujemo da odsad možete kupiti milijune pjesama" na platformi Android Market te druge sadržaje (filmovi, knjige), objavio je direktor Paul Joyce novinarima u Los Angelesu, javlja AFP.

Usluga nazvana Google Music dostupna je iz Sjedinjenih Država.

Google je potpisao ugovore s tri od četiri velike kuće: Universal, EMI i Sony Music i tako omogućio prodaju 13 milijuna pjesama.

Nije sklopio posao s Warner Music, koji je ovlašten za diskografiju američke pjevačice Madonne.

Za lansiranje nove usluge, kalifornijska grupa oslonila se na zvijezde kao što su Coldplay, Shakira ili Rolling Stones. Neki njihovi glazbeni uratci bit će ekskluzivni, neki besplatni.

Google je osmislio i online trgovinu putem koje neovisni glazbenici mogu izravno prodavati svoje pjesme i to po vlastitoj cijeni i izboru.

Nova glazbena usluga zasad ne bi trebala zabrinjavati Appleov iTunes, koji je pionir u tom sektoru od 2003.

Svoju novu uslugu Google je integrirao s društvenom mrežom te će korisnici moći kupljene pjesme podijeliti sa svojim kontaktima koji ih mogu jednom u cijelosti preslušati, a da ih pritom sami ne kupe.

Cijene pjesama su od 69 centi do 1,29 američkih dolara bez DRM zaštite od kopiranja.

Osim toga, Google će svakoga dana ponuditi besplatno "skidanje" jednog nosača zvuka, piše BBC.

Ranije ove godine Google je pokrenuo uslugu posudbe filmova i drugih sadržaja putem interneta također s platforme Android Market.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika