17.11.2011. / 17:29

Autor: Hina

Monti obećao reforme mirovina i tržišta rada

Novi predsjednik talijanske vlade Mario Monti u četvrtak je najavio kako namjerava provesti reforme mirovinskog sustava i tržišta rada, dvije strukturne reforme koje zahtijeva Europska unija, a željno očekuju tržišta.

Mario MontiMario MontiNovi predsjednik talijanske vlade Mario Monti u četvrtak je najavio kako namjerava provesti reforme mirovinskog sustava i tržišta rada, dvije strukturne reforme koje zahtijeva Europska unija, a željno očekuju tržišta.

Talijanski mirovinski sustav jedan je od najkorektnijih u Europi, ali ima i "velikih neravnopravnosti u tretmanu i neopravdano privilegiranih sektora", rekao je Monti pred članovima talijanskog Senata.

Monti je glede tržišta rada naglasio nužnost usvajanja reforme koja bi omogućila dokidanje sadašnje situacije u kojoj su neki radnici "pretjerano zaštićeni", dok drugi nemaju nikakvu "zaštitu i osiguranje" od gubitka posla.

Također je istaknuo potrebu smanjivanja fiskalnog pritiska na rad i "provjere učinka poreznog smanjenja na bogatstvo u nekretninama".

Senat će u četvrtak navečer glasovati o povjerenju Montijevoj vladi, a Zastupnički dom će se o tome izjasniti u petak.

Vezane vijesti

"Panenka" je slomila Engleze

"Panenka" je slomila Engleze

"Dirigent" talijanske nogometne reprezentacije Andrea Pirlo smatra da je način na koji je izveo jedanaesterac u četvrtfinalu Europskog nogometnog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika