17.11.2011. / 17:35

Autor: Dragan Đurić

Premijerkin 'bijeg' od sučeljavanja

Sličan je manevar 2007. godine, uoči prethodnih parlamentarnih izbora izveo i njen prethodnik Ivo Sanader, danas optužen za tešku korupciju

Jadranka KosorJadranka KosorPremijerka Jadranka Kosor uočljivo izbjegava izravno predizborno sučeljavanje sa Zoranom Milanovićem. I to na identičan način kao što je to prije četiri godine izbjegao i njezin prethodnik Ivo Sanader uoči prethodnih parlamentarnih izbora. U konkretnom slučaju doista je dokazala da se drži one svoje poznate krilatice: "Kud' Ivo tu i ja", krilatice iz razdoblja kada je bila Sanaderova najvjernija sljedbenica.

Ponuda komercijalne televizije RTL-a da upriliči predizborno sučeljavanje kandidata za slolac premijera između dva najizglednija pretendenta: Jadranke Kosor, kao predstavnice vladajućeg HDZ-a i Zorana Milanovića, predstavnika Kukuriku koalicije, nikako da dobije pozitivan odgovor predsjednice sada već tehničke vlade. Naime, kako je javno izjavila, ona bi pristala na ponuđeno sučeljavanje. Ali, samo pod uvjetom da na njemu protiv nje sudjeluju sva četiri predstavnika Kukuriku koalicije. Dakle, osim Zorana Milanovića iz SDP-a, ona želi cijeli protivnički tim u kojem bi bili i Radimir Čačić iz HNS-a, Ivan Jakovčić iz IDS-a, te Silvano Hrelja iz HSU. Više je nego očigledno da pristanak na sučeljavanje uvjetuje straranjem slike o sebi kao žrtve: jadne žene na koju bi se obrušila čak četiri muškarca.

Sličan je manevar 2007. godine, uoči prethodnih parlamentarnih izbora izveo i njen prethodnik Ivo Sanader, danas optužen za tešku korupciju. Kada je, prije čeiri godine, RTL ponudio predizborno sučeljavanje Zorana Milanovića i Ive Sanadera, njegova su pravila bila drugačija. Tada je RTL ponudio predizborno sučeljavanje ali ne kandidata za premijere, nego stranačkih lidera: predsjednika HDZ-a Ive Sanadera i predsjednika SDP-a Zorana Milanovića. No, Sanader je svoj pristanak uvjetovao da protiv njega, uz Milanovića, sudjeluje i Ljubo Jurčić, koji je figurirao kao kandidat za premijera.

Unatoč precizno definiranom pravilu da se pred kamerama RTL-a suoče kandidati za premijera, odgovor Jadranke Kosor da pristaje, ali samo pod uvjetom da se ona "sama" sučeli sa svom četvoricom lidera Kukuriku koalicije, ne znači ništa drugo nego odbijanje sučeljavanja.

Vezane vijesti

Vlast nije nenarodna već demokratska

Vlast nije nenarodna već demokratska

U Hrvatskoj nikada na vlasti nije bila nenarodna vlast, ma kako loša bila, već uvijek demokratska vlast koja ima izbornu legitimaciju, izjavio je na… Više

Komentari

registracija
30/11/09

Dugoprugas, 17.11.11. 18:03

Sta uopce ima ta dama ponuditi,osim svadje sa konkurencijom???


registracija
23/9/11

Ceraria, 17.11.11. 18:08

Dugoprugas,
NISTA!


registracija
29/4/09

florenz, 17.11.11. 21:18

I bolje da ga izbjegne jer je g. Milanović đentlemen pa bi bili neprimjereno reći joj da "lupa k'o maksim po diviziji, i da je pita sa čim će sve Hrvatska platiti svoj ulazak u EU, s kojim se toliko hvali.


registracija
2/1/11

prohujalo, 19.11.11. 05:37

osobno mi je samo zao sto nema onih koji su osnovali HDZ-e, da cujemo njihove"lazi"kako nam je dobro, ali mi toga nismo svijesni_bas smo nezahvalna nacija.....


registracija
20/5/09

BXLCRO, 21.11.11. 06:16

Ako oporba dodje na vlast ona i njoj slicni bi morali emigrirati ko Glavas - u BiH!! Nije bas slucajno da je ona nositeljica liste - 11.Izborne jedinice !?


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Top teme

Izbor urednika