17.11.2011. / 19:30

Autor: Hina

Državni odvjetnik Bajić razgovarao s Matijaševićem o "Autoprijevozu Sinj"

Glavni državni odvjetnik Mladen Bajić primio je predsjednika Hrvatske udruge sindikata (HUS) Ozrena Matijaševića koji je u ime četvorice otpuštenih radnika "Autoprijevoza Sinj" obaviješten o radu državnih odvjetništava nadležnih za predmete povezane s tim trgovačkim društvom, izvijestilo je splitsko-dalmatinsko županijsko državno odvjetništvo na internetskim stranicama DORH-a.

Mladen BajićMladen BajićGlavni državni odvjetnik Mladen Bajić primio je predsjednika Hrvatske udruge sindikata (HUS) Ozrena Matijaševića koji je u ime četvorice otpuštenih radnika "Autoprijevoza Sinj" obaviješten o radu državnih odvjetništava nadležnih za predmete povezane s tim trgovačkim društvom, izvijestilo je splitsko-dalmatinsko županijsko državno odvjetništvo na internetskim stranicama DORH-a.

Pošto je nadležni odjel splitsko-dalmatinske Policijske uprave (PU) proveo izvide, ŽDO je 18. ožujka 2011. podnio istražni zahtjev protiv hrvatskih državljana J. J. (Joška Jerana) zbog devet kaznenih djela zlouporabe ovlasti u gospodarskom poslovanju te protiv V.B. (Vice Barbira) i M.J. (Mate Jujnovića) zbog sedam kaznenih djela zlouporabe u gospodarskom poslovanju. Također je podnesen istražni zahtjev zbog istoga kaznenog djela protiv A.B. (Ante Burića).

Osnovano se sumnja, navodi splitski ŽDO, da su osumnjičenici tim kaznenim djelima pribavili oko šest milijuna kuna protupravne imovinske koristi Prometu iz Makarske na štetu Autoprijevoza Sinj. Istražni centar Županijskog suda požurivao je postupanje po istražnom zahtjevu. Općinsko državno odvjetništvo u Sinju je, nakon provedene istrage, 24. listopada 2010. podignulo optužnicu protiv Burića, Barbira i Jujnovića te Ivana Lišnića zbog kaznenih djela zlouporabe ovlasti u gospodarskom poslovanju. Kaznenim djelima okrivljenike se tereti da su pribavili protupravnu imovinsku korist trgovačkom društvu "Promet Makarska" d.o.o. od oko 10,000.000 kuna na štetu Autoprijevoza Sinj d.o.o.

Optužnicom se tereti trgovačko društvo Autoprijevoz d.o.o. iz Sinja i Promet Makarska d.o.o. za kaznena djela zlouporabe ovlasti u gospodarskom poslovanju. Ta optužnica postala je pravomoćna 12. rujna 2011., a glavna rasprava još nije zakazana, objašnjava se u izvješću državnog odvjetništva.

Na temelju naloga Općinskog državnog odvjetništva u Sinju odjel gospodarskog kriminaliteta PU-a provodi i daljnje izvide kako bi se utvrdile i moguće druge nezakonitosti u poslovanju sinjskog Autoprijevoza, stoji u izvješću odvjetništva.

“Trojica radnika ‘Autoprijevoza Sinj’ drugi dan zaredom štrajkaju glađu zbog toga što su dobili otkaz u tom poduzeću”, potvrdio je danas popodne u izjavi za Hinu predsjednik HUS-a Ozren Matijašević. Kazao je kako će danas, kad se iz Zagreba vrati u Sinj, izvijestiti štrajkaše glađu o susretu s Mladenom Bajićem.

“Kad ih izvijestim o sadržaju razgovora s Bajićem, mislim da više neće imati razloga za štrajk glađu”, dodao je Matijašević.

Vezane vijesti

Ne mogu goniti kriminalce

Ne mogu goniti kriminalce

Rad glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića i svih zaposlenih ovog će tjedna opet biti pod povećalom Sabora, koji jednom godišnje analizira… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika