17.11.2011. / 19:32

Autor: Hina

MOL žali što je odbijeno saslušanje Hernadija

Mađarska MOL Grupa danas je priopćila da i dalje nema saznanja da je u tijeku kazneni postupak u Hrvatskoj ili Mađarskoj protiv ijednog menadžera MOL-a te izrazila žaljenje što je na suđenju bivšem hrvatskom premijeru Ivi Sanaderu odbijeno saslušanje predsjednika uprave MOL-a Zsolta Hernadija jer bi, kako navode, imali što reći o tom slučaju.

Zsolt HernadiZsolt HernadiMađarska MOL Grupa danas je priopćila da i dalje nema saznanja da je u tijeku kazneni postupak u Hrvatskoj ili Mađarskoj protiv ijednog menadžera MOL-a te izrazila žaljenje što je na suđenju bivšem hrvatskom premijeru Ivi Sanaderu odbijeno saslušanje predsjednika uprave MOL-a Zsolta Hernadija jer bi, kako navode, imali što reći o tom slučaju.

"I nadalje nemamo saznanja da je u tijeku kazneni postupak, niti u Hrvatskoj, niti u Mađarskoj protiv ijednog menadžera MOL-a. Vezano uz odbijanje saslušanja gospodina Hernadija kao svjedoka, žalimo, jer bismo imali što reći o slučaju, a što bi sigurno zanimalo poštovani Sud, uključene osobe i opću javnost", navodi se u kratkoj izjavi MOL Grupe koju potpisuje glasnogovornik MOL Grupe Domokos Szollar.

Na Županijskom sudu u Zagrebu vodi se postupak protiv bivšeg hrvatskog premijera Ive Sanadera kojega se tereti za uzimanje 3,6 milijuna kuna provizije od austrijske Hypo banke te primanje 10 milijuna eura mita od mađarskog MOL-a kojemu je, po tvrdnjama tužiteljstva, zauzvrat omogućio stjecanje većinskih upravljačkih prava u Ini.

Sanaderova je obrana predložila da se kao svjedoka pozove predsjednika uprave mađarske naftne kompanije MOL Zsolta Hernadija, koji je Sanaderu navodno dao 10 milijuna eura mita za prepuštanje MOL-u upravljačkih prava u Ini. Sudsko vijeće danas nije prihvatilo prijedlog obrane da se Hernadija ispita kao svjedoka, s obzirom da je tužiteljica pojasnila da bi Hernadi, da je dostupan hrvatskom pravosuđu, u ovom slučaju bio optuženik, a ne svjedok.

Vezane vijesti

Hernadi: MOL prodaje svoj udio u Nabuccu

Hernadi: MOL prodaje svoj udio u Nabuccu

Mađarska naftna kompanija MOL želi prodati svoje udio u projektu plinovoda Nabucco koji bi Europljane trebao učiniti neovisnijima o ruskome plinu,… Više

Komentari

registracija
22/4/11

www, 17.11.11. 22:20

Smiješno je da u današnje doba uopće može doći do ovakvog suđenja bez i jednog materijalnog dokaza.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika